На Чигиринщині продано права оренди 236,8 га землі за понад мільйон гривень

На Чигиринщині продано права оренди 236,8 га землі за понад мільйон гривень

У січні на аукціоні в Чигирині продано права оренди 10 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 236,8 га.
Права оренди продано на землі в адміністративних межах Вершацької, Медведівської, Рацівської, Зам’ятницької, Головківської сільських рад. Разом стартова ціна всіх ділянок становила 147 508 грн, а продали їх за 1 072 357 грн.
Найдорожчою стала земля площею 70 га на території Медведівської сільської ради. Тут розмір річної орендної плати за результатами аукціону збільшився до 84,6 % від нормативної грошової оцінки та становить 132 тис грн. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Торік Держгеокадастром Черкащини продано права оренди 69 земельних ділянок загальною площею більше 791 га. Кошти від орендної плати, а це 1 млн 104 тис грн, щороку відповідно до укладених договорів надходитимуть до місцевих бюджетів.
Стартова ціна продажу права оренди земельних ділянок становила 639,559 тис грн (5,5 % від нормативної грошової оцінки). Під час проведення земельних торгів протягом 2015 року орендна плата зросла до 1 104,196 тис грн, що становить у середньому 9,5 % від нормативної грошової оцінки. Додаткові надходження до місцевих бюджетів – 464,637 тис грн.

Найбільше продано прав оренди в Канівському районі – 35 ділянок загальною площею 333,2 га, за користування яких до місцевих бюджетів щорічно надходитиме 249 тис грн.
Найдорожче заплатили за користування землею (2,9 га) в адмінмежах Мартинівської сільської ради Канівського району. Тоді під час аукціону ставка річної орендної плати зросла з 5,5 % від нормативної грошової оцінки до 86,03 %.

Довідка:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщено на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні торги».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x