20 найперспективніших професій майбутнього

20 найперспективніших професій майбутнього

Експерти найвизначніших підприємств Укарїни склали перелік із 20 найзатребуваніших професій близького майбутнього. Про це «Новій Добі» повідомив власний кореспондент.

Найперспективнішими сьогодні є такі професії:
маркетолог, інженер комунального обслуговування, інженер з автоматизації виробництва, продавець, ІТ-фахівець, агроінженер, генетик, технолог побутового обслуговування, технолог з виробництва і переробки харчової продукції, юрист (господарське право), енергетик, ветеринар, фармаколог, архітектор, фінансист, логістик, біохімік, практичний психолог, робототехнік, наноінженер.

Такий перелік найзатребуваніших професій недалекого майбутнього виклали експерти (МТС, “Київстар”, Beeline; “Майкрософт Україна”, IT-Era (Норвегія), “Візіком”; “Нібулон”, представники Національного аграрного університету, Київського національного університету ім. Шевченка, Національного транспортного університету та ін.).

20 найперспективніших професій майбутнього

Продавці вже зараз затребувані як ніколи. ”З жовтня минулого року продажі дуже міцно зайняли першу позицію за обсягом вакансій на ринку праці. У нашій базі на липень вони становили більше чверті всіх вакансій“, – стверджує директор з маркетингу і PR компанії з підбору персоналу “HeadHunter” Тетяна Топчій.

У всіх сферах економіки, починаючи з землеробства й закінчуючи металургією, необхідні IT-фахівці. За 3 – 4 роки в Україні почне формуватися попит на роботів – домашніх помічників, упевнений керівник департаменту стратегічних технологій “Майкрософт Україна” Олександр Орєхов. “Такі проекти й зараз реалізуються, але мало, і переважно для іноземних замовників”, – зазначає він. Поки ж програмування мобільних і робототехнічних пристроїв залишається в тіні більш традиційних видів IT-технологій.

У руках і головах інженерів зацікавлені підприємства практично всіх сфер економіки. У корпорації “Техекс”, що працює в сфері електро- і водопостачання, зазначають, що перспективних і молодих фахівців інженерних спеціальностей знайти складно.

Ріст конкуренції і прагнення компаній вписати бренди в історію гарантують попит на маркетологів, особливо з нестандартним мисленням.”За такими фахівцями почнеться полювання навіть раніше, ніж через п’ять років”, – упевнений генеральний директор одного з найбільших постачальників елітного алкоголю компанії “Перно Рікар Україна” Денис Ошанін. Дефіцит маркетологів буде обумовлений іноземними інвестиціями й відро¬дженням вітчизняного виробництва.

“У сфері ЖКГ постійно з’являються нові технології й устаткування, а професіоналів, що могли б грамотно його обслуговувати, ні”, – констатує голова правління “Техекс” Дмитро Усатенко.

Окрема професія майбутнього – інженер комунального обслуговування. “Усе більше людей хоче одержувати сервіс належного рівня, а держава таким забезпечити не може”, – пояснює гендиректор девелоперсько-будівельної компанії “ТММ” Микола Толмачов. Потенційний попит на подібні послуги, за його словами, великий: житловий фонд України – майже 800 кв. м.

Як не дивно, модна спеціальність юриста також опинилася в рейтингу перспективних професій. Правда, обрії відкриваються лише для професіоналів у господарському праві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x