Черкащина – третя серед інших областей за результатами оздоровлення дітей

Черкащина – третя серед інших областей за результатами оздоровлення дітей

20.01.2016 Міністерством соціальної політики України підведено підсумки проведення оздоровчої кампанії 2015 року. За результатами яких, Черкаська область посіла 3 місце з охоплення дітей послугами оздоровлення та відпочинку (68,7) серед таких міст та областей як Харківська (85,4), Запорізька (33,1%), Чернівецька області (65,3%) та м. Київ (69%). Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА.

Особливу увагу приділено оздоровленню та відпочинку дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь у проведенні антитерористичної операції та дітей внутрішньо переміщених осіб. Крім того, управлінням внесено зміни до обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей в частині забезпечення дітей цих категорій пільговими путівками за рахунок коштів обласного бюджету.

З урахуванням ситуації, яка склалася на Сході України, депутатським корпусом Черкаської обласної ради додатково виділено кошти на оздоровлення та відпочинок (рішення сесії обласної ради від 28.05.2015 № 40-1/VI) для оздоровлення дітей із зони проведення АТО (Луганська та Донецька області). Послугами оздоровлення охоплено 102 дітей.
Оздоровлення та відпочинок дітей здійснювалося у 818 дитячих закладах оздоровлення та відпочинку: 17 – заміських, 3 – санаторного типу, 608 – з денним перебуванням, 187 – праці та відпочинку, 3 – санаторного типу.

У 2015 році проведено державну атестацію 2 закладів оздоровлення та відпочинку дітей:
– літній оздоровчий „Дитячий табір „Козацька фортеця“ (наметовий табір, с. Плескачівка, Смілянського району);
– дитячий табір відпочинку „Холодноярська республіка“ (стаціонарний, с. Леськи, Черкаського району).
Комісією із проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, утвореною на підставі наказу управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації від 23.06.2015 № 61/01, вище зазначені літні оздоровчі заклади визнано такими, що пройшли державну атестацію та їм присвоєно ІІІ категорію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x