Тарифи на тепло знизяться, але не для всіх

Тарифи на тепло знизяться, але не для всіх

Завдяки зменшенню ціни на російський газ Черкащани переймаються питанням зниження тарифів. Для споживачів бюджетної сфери – дитсадків, шкіл, лікарень та інших, вартість теплової енергії має зменшитись на 22 – 25%. «Нова Доба» вже писала про те, що ВАТ «Газпром » і НАК «Нафтогаз України» підписали доповнення до контрактів на купівлю-продаж природного газу та про умови транзиту природного газу. Ціна була знижена з 400 до 268,5 доларів США за 1 тис. куб м.

Днями віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на всеукраїнській селекторній нараді з метою контролю за проходженням опалювального сезону та процесом перегляду тарифів на послуги теплопостачання з урахуванням зниження ціни на газ поставив завдання перед Нацкомунпослуг протягом місяця завершити перегляд тарифів по всій Україні, пише «Урядовий кур’єр».

Згідно з розрахунками Нацкомунпосуг, в середньому зниження тарифів становило: для організацій бюджетної сфери – 22% (з 728 гривень за гігакалорію до 599 гривень за гігакалорію); для бізнесу – 12% (з 766 гривень за гігакалорію до 683 гривень за гігакалорію).

– До 25 січня мають бути скориговані тарифи на теплову енергію, централізоване опалення та постачання гарячої води для підприємств, яким встановлює ці тарифи місцева влада, – зазначає Олександр Вілкул. – Для цього підприємствам необхідно отримати висновки Держцінінспекції. Потрібно прискорити й укладення договорів купівлі-продажу газу на 2014 рік між «Нафтогазом» та підприємствами, що надають послуги з теплопостачання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x