Школи Золотоніщини закрили на карантин

Школи Золотоніщини закрили на карантин

У понеділок усі загальноосвітні навчальні заклади міста не працюватимуть у звичному гамірному та напруженому режимі. Школярі Золотоноші отримали додаткові зимові канікули через складну епідеміологічну ситуацію на Черкащині. Відповідне рішення ухвалив Міськвиконком, взявши до уваги рекомендації санепідслужби та медиків, прогнози синоптиків та статистику шкільної відвідуваності протягом останніх днів. Перерва в навчанні триватиме тиждень: вже першого лютого юнаки та дівчата продовжать навчання. «Нова Доба» про це дізналася з сайту «Золотоноша».

З питанням швидкого зростання рівня захворюваності Черкащина зіткнулась 10 днів тому. На той момент до епідеміологічного порогу було ще далеко, але темпи поширення недуг стабільно зростали. Хоча це й характерно для цієї пори року.
Золотоноша у звіті санітарників не лунала, тому тут почали серйозно обговорювати ситуацію 19 січня, коли відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядку денному питання стояло єдине – захворювання на грип та ГРВІ, що спостерігалося серед школярів та вихованців дитячих садочків.
Того дня у школах через хвороби відсутніми були від 10 до 21 відсотків учнів. Поріг це не перевищувало, проте керівник Золотоніської санітарно-епідемологічної служби радив звернути увагу на останній тиждень січня. Саме в цей період місто має зустріти пік поширення сезонних недуг.

Протягом чотирьох днів у навчальних закладах проводились превентивні та профілактичні заклади і вже сьогодні посадовці вирішили не ризикувати – майбутні погодні умови і невтішна статистика змушує насторожити.
Зауважимо, що дитячі садочки працюватимуть у цей час за звичайним для себе графіком.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x