Штурм ОДА в Черкасах

Штурм ОДА в Черкасах

Понад 3 тисячі черкащан зібралося сьогодні ввечері на Соборній Площі в знак підтримки подій у Києві. Про це повідомляє власкор «Нової Доби».

Під час мітингу депутат Черкаської міської ради Максим Булатецький закликав учасників зібрання до штурму Будинку Рад. Правоохоронці стали кордоном перед стінами будівлі. У таку ж колону вишикувалися і мітингувальники. Відбулася штовханина. Пролунали вибухи петард. Лунали виклики «Банду геть». Низці силовиків мітингувальники зняли шапки, які кидали в повітря.

Після цього відбувся справжній штурм будинку. Вибито двері, розбиті вікна, зламано спостережну відеокамеру. Дехто з учасників мітингу вибиває бруківку і кидає в приміщення, також туди летять і петарди.

З будинку на мітингувальників ллють воду та пускають сльозогінний газ.

Штурм ОДА в Черкасах
Штурм ОДА в Черкасах
Штурм ОДА в Черкасах
Штурм ОДА в Черкасах
Штурм ОДА в Черкасах
Штурм ОДА в Черкасах
Штурм ОДА в Черкасах

Радикально налаштовані учасники мітингу продовжують штурм будинку. Лунають вибухи гранат. Інші мітингувальники відступили по периметру площі. По всьому кварталу перекрито дорожній рух.

До облдержадміністрації викликано місцевий загін спецпризначення \”Грифон\”.

Потрапити в Будинок Рад мітингувальникам так і не вдалося. Вікна закривають фанерою та щитами працівники та охоронці ОДА. Сходи під ОДА і навколишня територія перетворюється на ковзанку.

На площі розкладено багаття. Кількість мітингувальників значно зменшилась.

Мітингувальники змістилися з площі перед ОДА на вулицю Байди Вишневецького. Активісти намагаються прорватися через боковий вхід в приміщення. Б\’ють вікна шматками бруківки. Вибили двері. Ізсередини їх поливають водою з водометів. Основна кількість мітингувальників стоїть поодаль і лише криками підбадьорює активістів.

Приміщення захоплено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x