В області від вірусу грипу А Н1N1 померло шестеро людей

В області від вірусу грипу А Н1N1 померло шестеро людей

Лікувальні заклади області працюють у посиленому режимі. З 18 по 22 січня госпіталізовані 1 242 особи, з яких 538 дітей. У відділеннях інтенсивної терапії – 10 осіб. Введення карантинних заходів у навчальних закладах сприяло зниженню госпіталізації дитячого населення при захворюванні на грип та ГРВІ на 20% від загальної кількості госпіталізованих. Про це на координаційній раді обласної державної адміністрації повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Михайло Лобас.

Резерв ліжкового фонду на період ускладнення епідситуації в області становить 2 816 ліжок, з яких розгорнуто вже 33%, тобто 938 ліжок. «Нова Доба» про це дізналася в Департаменті охорони здоров’я ЧОДА.
– За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області з 14 летальних випадків від ускладнень грипу в шести випадках підтверджений вірусу грипу А Н1N1 – пандемічний, – повідомив Михайло Лобас. – Станом на 22 січня в області в наявності 32 упаковки «Таміфлю». До МОЗ України 14 січня Департаментом надіслана заявка на отримання гуманітарної допомоги противірусних препаратів: 700 упаковок «Таміфлю» та 500 упаковок «Релензи». Але протягом минулого тижня зазначені лікарські засоби не надходили.

Він також наголосив, що кількість виїздів бригад швидкої медичної допомоги за останній тиждень зросла на 25 %. Здійснено 7 викликів санавіації з приводу грипу та ГРВІ по області.
Для безперебійної роботи фахівців швидкої допомоги керівник попросив розглянути питання додаткового фінансування з резервного фонду у розмірі 250 тис грн на придбання палива.
– Введення карантинних заходів у навчальних закладах сприяло зниженню госпіталізації дитячого населення при захворюванні на грип та ГРВІ на 20% від загальної кількості госпіталізованих, – додав він.

Крім того, нагадав Лобас, минулого тижня Департаментом проведена селекторна нарада з керівниками та лікарями лікувально-профілактичних закладів краю щодо проблемних питань при надані допомоги у випадку захворювання на грип та ГРВІ.
Михайло Віталійович звернувся до голів районних державних адміністрацій та міських голів щодо потреби виділення асигнувань на закупівлю лікарських засобів, витратних матеріалів та дезінфекційних засобів для медичних закладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x