Троє черкаських рибалок заблудилися на Дніпрі

Троє черкаських рибалок заблудилися на Дніпрі

25 січня о 19:03 до чергової зміни оперативно-координаційного центру УДСНС на лінію «101» звернулися троє рибалок, які потрапили у хуртовину і заблукали на кризі Дніпра. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Як стало відомо, чоловіки, захопившись риболовлею не помітили погіршення погодних умов і своєчасно не повернулися на берег. Вже увечері, намагаючись повернутися додому, потрапили у заметіль, втратили орієнтир і заблукали. Через дві години, подолавши близько 5-ти кілометрів, знесилені чоловіки зрозуміли, що без допомоги рятувальної служби повернутися на берег вони не зможуть.

Отримавши повідомлення про подію, оперативно-координаційним центром Управління ДСНС було прийнято рішення залучити до пошуків рибалок катер на повітряній подушці «Пегас». Водночас із рибалками постійно підтримувався телефонний зв’язок.

Вирахувавши напрямок вітру та проаналізувавши час перебування на кризі та час рибалок в дорозі, фахівцям оперативно-координаційного центру вдалось визначити напрямок руху та остаточне місцезнаходження потерпілих. Після аналітичного розрахунку, чоловіків було спрямовано у напрямку берегової лінії.
Вже через 30-хвилин після отримання повідомлення, потерпілі змогли самостійно вийти до берега.

На щастя, ніхто з рибалок не постраждав.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x