Дарина Фисун: «Мені було неймовірно цікаво: яке ж воно – курсантське життя»

Дарина Фисун: «Мені було неймовірно цікаво: яке ж воно – курсантське життя»

Президент Черкаської школи №25 Дарина Фисун по життю крокує урочистим маршем, адже навчається у кадетському класі. При цьому дівчина встигає займатися народними танцями, захоплюється КВН, а нещодавно виборола золото на конкурсі «Міс Всесвіт» (у Черкасах). Як же Дарині вдається поєднувати у собі різні особистості вона розповіла кореспонденту «Нової Доби».

– Дарино, президенту треба багато енергії для нових ідей та звершень, тож, що ти полюбляєш їсти на сніданок?

– На мою думку, сніданок – це найважливіший прийом їжі протягом дня, а ще – запорука здоров\’я, гарного настрою та працездатності. Тому я зажди намагаюся щось поїсти зранку. Моя улюблена страва – гречана чи пшенична каша, іноді їм мюслі. І обов\’язково випиваю гарячий чай з лимоном.
– Чому обрала саме курсантський клас у школі?
– Мені було неймовірно цікаво: яке ж воно – курсантське життя? Тому коли в нашій школі почали з\’являтися спеціалізовані класи, я дуже зацікавилася цією ідеєю і попросила батьків перевести мене саме в такий клас. Військова форма та погони – усе це було нове для мене, але я швидко звикла. Також, у нас є предмети, яких немає в інших класах. Наприклад, з 9 класу ми почали ходити на стрільби. А ще вивчаємо військову підготовку, дізнаємося тонкощі медицини й маємо уроки самооборони.

Дарина Фисун: «Мені було неймовірно цікаво: яке ж воно - курсантське життя»

– Як ти стала шкільним президентом?
– Як і у всіх інших школах, у нас проходили вибори. Оскільки я вже в 10-му класі, то можу подавати заявку на участь у них. Тож, коли оголосили про початок подачі заяв, мені захотілося спробувати себе в новій ролі. Охочих стати шкільним президентом було троє, але перемогу виборола саме я.
– Якою була головна мета у твоїй політичній програмі?
– Перш за все, я мрію, щоб шкільні будні стали яскравими та незабутніми, адже школа – один з головних етапів нашого життя. А також, мені завжди подобалося спостерігати за шкільним життям, і брати участь у всіх його аспектах. Тому я хочу залучати до різноманітних заходів якомога більше учнів.

– Що зараз робиш для школи?
– Я творча людина, тому намагаюсь зробити акцент саме на розважальні заходи та свята. Наприклад, нещодавно ми зі шкільним парламентом влаштовували «новорічні ранки» для дітей 1-11 класів. Я безпосередньо брала участь – була Снігуркою, а однокласник – Дідом Морозом. А щодо більш глобальних планів, то я б хотіла організувати футбольні матчі між черкаськими освітніми закладами.
– Якими якостями характеру, на твою думку, повинен володіти президент?
– Я вважаю, що президентом школи може стати кожна добросовісна, розумна та цілеспрямована людина. Але з-поміж усіх кандидатів потрібно обрати лідера, який буде прислухатися і намагатися виконати мрії та бажання учнів.

Дарина Фисун: «Мені було неймовірно цікаво: яке ж воно - курсантське життя»

– Якби в тебе була б можливість модернізувати систему освіти в нашій країні, які б зміни внесла?
– Нещодавно я дізналася, що для учнів молодшої школи ввели нову програму, але книжок ще не надрукували. Тому, по-перше, я спробувала вирішити це питання. Друге – полегшення програми для учнів 1-4 класів. А ще, менше математики – більше гуманітарію! Я б приділила увагу саме українській мові. Ми ж українці, тому маємо досконало знати державну мову!
– Якби мала б годину аудієнції з Президентом України, про що б розмовляли?
– З Президентом України я б розмовляла про становище в нашій державі. Я запитала б у Петра Порошенка, які в нього плани щодо майбутнього нашої країни. Також я б дізналася, яку соціальну допомогу отримуватимуть бійці АТО.

– Які твої улюблені шкільні предмети?
– Я обожнюю хімію, адже вона дає можливість поринути у світ фантазій. Також, оскільки я навчаюся у кадетському класі, то люблю фізкультуру.
– До якого вищого навчального закладу плануєш вступати?
– Коли вчилася у середній школі, то мріяла в майбутньому стати лікарем, але потім збагнула усю трудність цієї професії і передумала. Зараз відвідую заняття у Медіашколі, і, можливо, спробую себе в журналістиці. Але поки що я у роздумах.

Я обожнюю воєнні кінофільми
– Яке твоє хобі?
– Сказати, що танці – моє хобі, то це означає нічого не сказати. Адже танці – це моє життя! Я прокидаюсь з думкою про танці й уві сні розучую нові «па». Уже протягом шести років займаюся народними танцями. І пишаюсь тим, що обрала саме цей стиль, адже таким чином ми зберігаємо культуру й вшановуємо традиції. Також у нашій школі є команда КВН, а я дуже люблю жарти і смішинки, тому я активний її учасник.
– Який у тебе тип темпераменту?
– По типу темпераменту я – сангвінік. Як й усі представники цього темпераменту, я дуже активна та рухлива. Але в той же час намагаюся бути врівноваженою і стриманою. Також я не люблю монотонність у роботі, зажди рухаюсь чи танцюю.

– Який твій улюблений книжковий герой дитинства?
– У дитинстві я дуже любила казки, мені їх читала бабуся. А найбільше запам’ятався казковий герой Івасик-Телесик, адже він такий же веселий і моторний, як і я.
– Які фільми та книги нині тебе надихають?
– Я дуже люблю воєнні фільми і книжки. Зараз я читаю відомий твір Олександра Довженка – «Україна в огні». І вже з перших сторінок ця книга мене захопила. Читаючи її, я усвідомила наскільки було страшно жити в часи Другої світової війни. Тому почала більш цінувати життя і радіти кожному дню. А щодо кіно, то найбільше мене вразив кінофільм – «Незламна».

Дарина Фисун: «Мені було неймовірно цікаво: яке ж воно - курсантське життя»

– Без яких речей ти не обходишся жодного дня?
– Перше – це телефон – нині без нього людина не виживе. Потім – ключі та блиск для губ. І найголовніше, мої друзі – вони завжди зі мною!
– Як у майбутньому плануєш поєднувати кар’єру і сім’ю?
– Якщо в майбутньому мені потрібно буде обирати між сім’єю та кар’єрою, то я обов’язково оберу родину. Я готова пожертвувати кар’єрою заради щасливого сімейного життя.

– Хто має бути головою в родині?
– Звичайно, що головою у сім’ї має бути чоловік. Але він повинен дослухатися до порад та думок своєї дружини. Я вважаю, що чоловік має бути мужнім, бо дім його родини – це фортеця, яку він зобов’язаний захищати.
– Який твій життєвий девіз?
– У мене немає життєвого девізу. Я думаю, що треба просто радіти кожному дню і ніколи не жалкувати про свої вчинки!

Валерія Тімергаліна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x