Річну звітність з ЄСВ підприємцям необхідно подати не пізніше 9 лютого 2016 року

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує платникам, що Законом України від 24.12.2015 р. № 909-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» з 1 січня 2016 року внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Відповідно до вказаних новацій, зокрема, з 1 січня 2016 року запроваджено єдину ставку ЄСВ у розмірі 22%.

Однак, «закрити» свої зобов’язання щодо ЄСВ за 2015 рік суб’єкти господарювання повинні у відповідності до норм, які діяли торік. Так, фізичні особи-підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, повинні сплатити ЄСВ за 2015 рік у розрахунку не менше, ніж 34,7% від розміру відповідної мінімальної заробітної плати в такому розмірі: у січні – серпні 2015 р. – 422,65 грн (34,7% від мінімальної зарплати 1218 грн), а у вересні – грудні 2015 р. – 478,17 грн (34,7% від мінімальної зарплати 1378 грн).

Фізичні особи-підприємці, у тому числі які обрали спрощену систему оподаткування, повинні подати звіт з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 2015 рік не пізніше 9 лютого п.р. Звіт подається за формою згідно з додатком № 5 із зазначенням типу форми «початкова».

– Звіт не подається лише у разі, коли підприємець – платник єдиного податку є пенсіонером за віком або інвалідом, який отримує пенсію або соціальну допомогу згідно з законодавством і разом з цим добровільно не бере участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, наголосилазаступник начальника ДПІ у м. Черкасах Анна Білик.

Звіт до органів ДФС подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника в один із таких способів:

– засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством (у разі подання Звіту в електронній формі він надсилається не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання Звіту);

– на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;

– на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти;

– надсилання поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення за умови, що у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти. У разі надсилання Звіту поштою страхувальник зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного фіскального органу не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного строку подання звіту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x