У Драбові наркозалежний «домовився» із прокурором

У Драбові наркозалежний «домовився» із прокурором

Золотоніською місцевою прокуратурою активно використовуються на практиці нововведення КПК 2012 року. Зокрема, під час досудового розслідування кримінальних проваджень за наявності на те підстав застосовується такий невідомий раніше кримінальному процесу інститут, як провадження на підставі угод. Про це «Новій Добі» повідомили у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Так, нещодавно вироком Драбівського районного суду затверджено угоду про визнання винуватості та засуджено жителя одного із сіл району за незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний чоловік незаконно придбав та зберігав з метою подальшого вживання особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – каннабіс.

Під час досудового розслідування чоловік беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, в результаті чого відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу України 2012 року між обвинуваченим та прокурором укладено угоду про визнання винуватості. Згідно зі змістом угоди сторони погодилися на спільно визначену міру покарання – 3 роки позбавлення волі, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України засудженого звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки.

На судовому засіданні суд перевірив відповідність угоди положенням кримінального процесуального законодавства та, переконавшись, що всі вимоги дотримані, призначив обвинуваченому узгоджену сторонами міру покарання.

Нагадаємо, що можливість здійснення провадження на підставі угод є нововведенням Кримінального процесуального кодексу України 2012 року. Інститут угод сприяє спрощенню та прискоренню досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень, а також розширює можливості сторін у рамках процесу.

Довідково
: стаття 468 КПК України. Угоди в кримінальному провадженні
У кримінальному провадженні можуть бути укладені такі види угод:
1) угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим;
2) угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x