Черкасці можуть внести свій ідентифікаційний код до паспорту

Державна податкова інспекція у м. Черкаси нагадує платникам про можливість внесення до паспорта громадянина України реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду).

Реєстраційний номер облікової картки платника податків (далі – реєстраційний номер) використовується органами державної влади та органами місцевого самоврядування, юридичними особами незалежно від організаційно-правових форм, включаючи установи Національного банку України, банки та інші фінансові установи, біржі, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, фізичними особами-підприємцями, а також фізичними особами в усіх документах, які містять інформацію про об’єкти оподаткування фізичних осіб або про сплату податків.
Відповідно до пункту 70.10 статті 70 Податкового кодексу України контролюючим органом на прохання фізичної особи – платника податків до паспорту можуть бути внесені (сьома, восьма або дев’ята сторінки) дані про реєстраційний номер із Державного реєстру.

– Таку послугу надають у Центрі обслуговування платників. Для її отримання необхідно пред’явити паспорт та довідку про реєстраційний номер. Штамп із реєстраційним номером у паспорті можна використовувати для відкриття/закриття рахунку в банку, оформленні кредиту, для підтвердження фізичних осіб у Державному реєстрі. Проте такий штамп у паспорті не позбавить від потреби надавати саму довідку про присвоєння реєстраційного номеру, якщо така вимога визначена чинним законодавством, – наголошує заступник начальника ДПІ у м. Черкаси Анна Білик.
Адреса Центру обслуговування платників ДПІ у Черкасах: вул. Хрещатик, 235, 1-ий поверх.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x