Бондаренко відвідав Третю міську лікарню

Бондаренко відвідав Третю міську лікарню

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відвідав Третю міську лікарню швидкої медичної допомоги та ознайомився зі станом справ у цьому медичному закладі.

За словами головного лікаря закладу Олександра Федорука, на сьогодні на лікуванні тут перебуває 619 пацієнтів (при потужності 550 ліжок), 42 із них – хворі на пневмонію, яка викликана ускладненнями після грипу. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– У цілому наша лікарня зараз переповнена. Насамперед, це пов’язано з епідемією грипу та несприятливими погодними умовами, – зауважив Олександр Леонідович та наголосив, що така ситуація повторюється щороку. – На сьогодні ситуація достатньо контрольована. Усі хворі, які потребували стаціонарного лікування, були госпіталізовані.

У рамках візиту до лікарні швидкої медичної допомоги Анатолій Бондаренко побував у діагностичному, терапевтичному й травматологічному відділеннях, а ще – інтенсивної терапії. Саме в них, за словами головного лікаря, наразі найбільший потік хворих. Мер Черкас поспілкувався з пацієнтами, які перебувають на стаціонарному лікуванні, на предмет якості та оперативності надання їм медичних послуг. У розмові з міським головою більшість хворих скаржилися на дорожнечу ліків.

– Із урахуванням тієї ситуації, яка склалася в місті з епідемією грипу, наші лікарі спрацювали досить професійно. Міська влада, зі свого боку, призупинила навчання в загальноосвітніх та позашкільних закладах, аби знизити рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції, – підкреслив Анатолій Васильович та додав, що разом із головним лікарем планує розробити механізм надання фінансової підтримки найтяжчим пацієнтам із фонду міського голови.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x