У Смілянському лісгоспі допомагають диким тваринам перезимувати

У Смілянському лісгоспі допомагають диким тваринам перезимувати

У зимовий період лісові мешканці потребують особливої уваги і турботи. Цьогоріч січень видався морозним і сніжним – у лісових масивах сніжний покрив подекуди досягає півметра. Такі погодні умови значно ускладнюють добування дикими тваринами кормів, та й загалом їх виживання. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Тому саме в цей час в мисливських угіддях Смілянського лісгоспу активно тривають роботи з підгодівлі звірини.

– Людська допомога в таку пору просто необхідна, в іншому випадку більшість диких тварин може загинути, – розповідає директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда. – Тож ми дбаємо, щоб у спеціально відведених місцях лісові мешканці могли поласувати розкладеними для них харчами, які заготовлені ще з осені. Підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів`я, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах.

Так, за словами Юрія Сегеди, в лісових масивах підприємства функціонує 50 підгодівельних майданчиків, в яких єгерською службою постійно поповнюються харчі для диких звірів. Тільки протягом січня цього року на таких майданчиках викладено 6 тонн зерновідходів кукурудзи та ячменю, близько 1400 шт віників та трохи більше 3 тонн сіна, поновлено солонці – додано 200 кг солі, яка є джерелом мікроелементів і надзвичайно потрібною для звірів взимку.

Крім того, в мисливських угіддях, з метою ліквідації наслідків снігопадів та полегшення просування тварин до біокомплексів, прогорнуто від снігу майже 80 кілометрів доріг.

Проте, окрім біотехнічних заходів, лісівникам доводиться ще й захищати диких тварин від браконьєрів. Місця підгодівель вони максимально ховають у гущавині й ретельно стежать за тим, аби скупчення звірів не приваблювало недобросовісних мисливців. Для цього постійно проводяться рейди-перевірки для виявлення порушників правил полювання та притягнення їх до відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x