У Маньківці горе-майстер зірвав свою майстерню

У Маньківці горе-майстер зірвав свою майстерню

Вибух побутового газу в житловому будинку на вулиці Піонерській у Маньківці стався о 15 годині 28 хвилин 29 січня. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Коли через п’ять хвилин на місце події прибув черговий караул місцевої пожежно-рятувальної частини, то вогонь охопив одну із кімнат споруди, а сама будівля зазнала значних руйнувань. Вибуховою хвилею вибило п’ять вікон, двоє дверей, також зруйновано дві цегляні стіни, якими було обкладено глинобитний будинок.

Внаслідок пожежі 49-річний господар та його 51-річний співмешканець отримали опіки рук та були доставлені до Маньківської центральної районної лікарні.

Як стало відомо, до вибуху та подальшої пожежі призвело грубе порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових приладів. Власник будівлі переобладнав одну з кімнат під майстерню, в якій виконував різноманітні ремонтні роботи. Тут таки він використовував і саморобний газозварювальний апарат, в якому замість промислового газового балону використовувався перероблений 5-літровий вогнегасник.

Саме під час проведення господарем вогняних робіт і стався вибух, після якого вогонь охопив пристосовану під майстерню кімнату. Лише дивом можна вважати той факт, що потерпілі не отримали більш тяжкі травми.

У ліквідації пожежі брали участь п`ятеро рятувальників та одна одиниця пожежної техніки. О 15-52 пожежу було локалізовано, а о 16-30 повністю ліквідовано.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x