200 тис заяв на отримання субсидії надійшло до обласних органів соцзахисту

200 тис заяв на отримання субсидії надійшло до обласних органів соцзахисту

Департамент соціального захисту населення Черкаської ОДА наголошує, що органи соцзахисту області продовжують приймати заяви на призначення субсидій. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті соціального захисту населення ЧОДА.

Нагадуємо, житлова субсидія – це допомога, яка надається державою з коштів бюджету родинам чи одиноким громадянам, у яких сукупна сума витрат на комунальні послуги перевищує встановлений державою відсоток щомісячного доходу. З 1 травня 2015 р. діє спрощений порядок призначення субсидій, відповідно до якого субсидія призначається на 12 місяців. Субсидію мають змогу отримати навіть сім’ї, у власностi яких є бiльш, нiж одне помешкання. Не впливає на визначення права на призначення субсидії наявність заборгованості з оплати за комунальні послуги. Фахові консультації стосовно призначення субсидії нададуть кожному, хто звернеться до органів соціального захисту.

Довідково. Станом на 29 січня 2016 року доведені області планові показники з охоплення населення Програмою житлових субсидій (155 тисяч сімей) виконано на 166 % (призначено житлову субсидію 257,4 тис сімей).
На цей час до органів соціального захисту населення області надійшло 200 тис заяв для призначення субсидії за новим порядком (окрім того, 65 тис сімей субсидії призначаються автоматично). Уже опрацьовано 260,8 тис справ (98,4%).
У зв’язку з підвищенням тарифів проводиться автоматизований перерахунок діючих субсидій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x