З 1 лютого в Черкасах зросли тарифи на водопостачання

З 1 лютого в Черкасах зросли тарифи на водопостачання

З 1 лютого вступають в дію тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), а саме:

– постачання холодної води – 4,80 грн/м3(з ПДВ),
– водовідведення – 4,48 грн/м3(з ПДВ). Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Тарифи встановлені для КП «Черкасиводоканал» Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Постанова № 2868 від 26.11.2015 р. «Про встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) суб’єктам господарювання, які є виконавцями цих послуг», зареєстрована в міністерстві юстиції України 11 січня 2016 року.

Як зауважують у КП «Черкасиводоканал», в оплату води та водовідведення віднині входить і вартість послуги по повірці лічильника (яку необхідно проводити з метою об’єктивного обліку водоспоживання).

– Після того, як лічильник потрапляє до підприємства, – розповідає начальник енергослужби КП «Черкасиводоканал» Олександр Бичок, – виконується ряд технологічних процедур. Найперше – це зовнішній огляд приладу. При візуальному огляді перевіряється маркування лічильника, наявність пломб, відсутність тріщин, пошкоджень корпусу та стан відкладень в середині пристрою.

За його словами, після попереднього огляду виконується очистка лічильника, видалення залишків прокладок на патрубках лічильника, миття сітки-фільтра, корпусу, скла, а також видалення ржі і накипу в самому корпусі спеціальним промивочним розчином тощо. А потім проходить його перевірка згідно паспортних вимог на проливній установці.

Він проливається по трьом витратам: мінімальному, номінальному та максимальному. У разі виявлення якихось відхилень, лічильник проходить процедуру регулювання, яку здійснює працівник енергослужби. Після цього виконується повторний пролив по 3-ьох витратах для визначення його метрологічних характеристик.

Як повідомив Олександр Михайлович, кінцевий етап проходить за участю держповірника, який перевіряє відповідність лічильника по всіх параметрах згідно вимог ДСТУ і виконує пломбування його корпусу. Варто зазначити, що КП «Черкасиводоканал» сплачує за ці послуги 26 грн за один лічильник.

КП «Черкасиводоканал» слідкує за тим, коли потрібно провести повірку лічильників. Але без участі споживача водоканал не зможе повноцінно виконувати свої обов’язки. Споживач повинен посприяти в наданні доступу у виконанні цих робіт. Дуже важливим є розміщення водоміра. Лічильник повинен знаходитись в легко доступному місці, але одночасно виключати можливість його пошкодження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x