Кам‘янчанин вивозив до Росії ікони та ордени Великої вітчизняної

Кам‘янчанин вивозив до Росії ікони та ордени Великої вітчизняної

Уродженець м. Кам’янка Черкаської області, а нині громадянин Росії, який проживає тривалий час у м. Ростов-на-Дону, у березні 2013 року без жодних дозвільних документів намагався вивезти на власному автомобілі до Росії ікону ХІХ століття, Орден Трудового червоного прапора та два Ордени Великої Вітчизняної війни, 10 медалей, монети часів Російської імперії XVIII століття та СРСР початку XX століття, 16 документів про відзнаку на ордени та медалі ХІХ-XX століть.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі УСБУ в Черкаській області.

Правопорушника затримали під час перетину кордону через митний пост «Амвросіївна» Східної митниці. Історико-культурні цінності були вилучені з особистих речей у валізі.
Нині вирок Соснівського районного суду м. Черкаси набув чинності. За рішенням суду колишнього кам‘янчанина визнано винним та призначено покарання за ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.1 ст.201 (контрабанда, тобто переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю культурних цінностей) Кримінального кодексу України у вигляді штрафу в розмірі 5 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x