Батьки черкаських учнів більше не здаватимуть на крейду і лампочки

Батьки черкаських учнів більше не здаватимуть на крейду і лампочки

Цього року вперше у міському бюджеті Черкас передбачили витрати на утримання шкіл та дитсадків. Контроль за витратами буде здійснювати міський відділ освіти – повідомив голова міської ради Черкас Анатолій Бондаренко. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Розпорядження про надання коштів на освітні заклади буде оприлюднене на всіх батьківських зборах.
– Ми виділяємо кошти на поточне утримання. Не на капітальне. Бо деякі директори уже кажуть: «поставлю собі кондиціонер, двері поміняю, лінолеум постелю». Я таким офіційно повідомляю: це кошти не на лінолеум. Це для дітей, щоб не збирали з батьків на крейду, на мило, на лампочки, – наголосив мер.

Також міський голова повідомив, що цього року збільшили витрати на харчування дітей. Попри це, які і раніше, міський бюджет компенсуватиме 40 % його вартості. Анатолій Васильович розраховує, що підприємці, які забезпечують харчування, у таких умовах покращать якість продуктів:

– Я хочу, щоб діти отримали не цукерки, а фрукти, мандарини наприклад. Щоб не новий вид дешевих сосисок, а м\’ясо – яловичина, свинина. Щоб їли здорові, свіжі страви.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x