Землевпорядна служба Черкащини за місяць розглянула понад 4,3 тис заяв із ведення кадастру

Землевпорядна служба Черкащини за місяць розглянула понад 4,3 тис заяв із ведення кадастру

Державні кадастрові реєстратори Черкаської області протягом січня опрацювали 4 344 звернення з питань ведення Державного земельного кадастру (ДЗК). Найбільше заяв розглянуто в Золотоніському (547), Жашківському (528), Драбівському (459) й Уманському (455) районах. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Надання витягів із Державного земельного кадастру та реєстрація земельних ділянок є найпопулярнішими послугами у сфері земельних відносин. Лише за перший місяць цього року працівники Держгеокадастру Черкаської області видали 2 713 витягів із ДЗК. Найактивніше таку інформацію запитували в вищезгаданих районах.
Також за цей період кадастрові реєстратори землевпорядної служби Черкащини зареєстрували 1 491 земельну ділянку. Найбільшу кількість ділянок внесли до ДЗК у Жашківському (262), Драбівському (209), Монастирищенському (181) і Черкаському (143) районах.
Достовірність даних за кожною заявою перевіряють спеціалісти територіальних органів земельних ресурсів. Тільки після цього інформація вноситься до Державного земельного кадастру.

Торік у 26 Центрах надання адміністративних послуг області, в кожному з яких працює державний кадастровий реєстратор, прийнято 141,5 тис заяв, опрацьовано 140,4 тис (99,2 %).

Довідка:
Державний земельний кадастр – єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, що розташовані в межах державного кордону України, їхнє цільове призначення, обмеження у використанні, а також дані про кількісну та якісну характеристику земель, їхню оцінку, про розподіл земель між власниками й користувачами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x