Рятувальники застали черкаських дітей за небезпечними розвагами

Рятувальники застали черкаських дітей за небезпечними розвагами

Наразі в області триває карантин, школи дитячі садочки, училища та інститути закриті, а отже в дітей з`явилося більше вільного часу для відпочинку та розваг. На превеликий жаль, дехто з підростаючого покоління обирає небезпечний відпочинок, наприклад, у період плюсової температури та відлиги виходять на крихкий лід. Такі розваги вкрай небезпечні та можуть призвести до трагедії. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Вирушаючи в черговий рейд 4 лютого на річку Дніпро, в районі пляжу «Митницький», співробітники міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області були вкрай здивованими та аж ніяк не очікували побачити десятки хлопчиків та дівчаток, які розважалися на кризі. Діти стрибали, ковзалися та навіть пробивали ногами лід.

Рятувальники, озброївшись інформаційними листівками, одразу попрямували до екстремальних відпочивальників. Більшість із дітей, побачивши людей у формі, тікали з криги та відмовлялися спілкуватися, проте були й такі, які уважно слухали застереження співробітників ДСНС.

Під час спілкування з любителями екстриму, фахівці ДСНС звернули їх увагу на небезпеці виходу на лід у період відлиги та наголосили на дотриманні правил безпеки.

– Вдень температура плюсова, що поступово зменшує шар льоду від чого він стає рихлим та дуже небезпечним, – наголосили співробітники ДСНС. – Перевіряти товщину льоду ударами ніг не тільки неефективно, а й небезпечно – можна провалитися.

Для того, аби діти усвідомили всю небезпеку, яку приховує в собі тонкий лід, співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій навели школярам декілька трагічних випадків.

Рятувальники детально розповіли дітям, яких правил безпеки необхідно дотримуватися під час прогулянки на льоду та як правильно надати допомогу людині, що провалилася. Для більш ефективного засвоєння інформації співробітники Служби порятунку роздали хлопцям та дівчатам листівки з правилами безпеки на льоду, які діти тут же почали вивчати.

Рятувальники Черкащини сподіваються, що проведена робота не буде марною і наше підростаюче покоління буде свідомо та бережно ставитися до свого життя та здоров`я.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x