Міський голова зустрівся з сім’ями загиблих учасників АТО

Міський голова зустрівся з сім’ями загиблих учасників АТО

Обговорити проблемні питання, з якими доводиться стикатись родинам загиблих черкаських бійців АТО, а також – вислухати їхні побажання та пропозиції, зокрема, щодо вшанування пам’яті наших героїв. З такою метою цього тижня вчергове міський голова Анатолій Бондаренко зустрівся з родичами черкаських захисників, які загинули на Сході України, обороняючи рідну землю від ворога. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Анатолій Бондаренко акцентував, що сумна статистика героїчно загиблих у зоні АТО, на жаль, стосується всіх українських міст. Серед них – і Черкаси, які впродовж 2014-2015 років уже попрощалися із 26-ма нашими бійцями. Тоді як загалом на Черкащині вже поховали 156 захисників.

– Кожен з них мав родину, близьких, у багатьох – лишились діти, які потребують виховання та догляду. Завдання держави та, зокрема, міської влади – забезпечити сім’ї наших героїв, які загинули на Сході України, усім необхідним. А також – належним чином вшанувати пам’ять загиблих. У співпраці з їх родичами, ми вирішуємо усі ці питання. Для більш ефективної взаємодії і потрібні такі зустрічі, де рідні кожного загиблого черкаського бійця, мають змогу висловити свої думки та пропозиції, – зазначив міський голова Черкас.

Під час розмови присутні торкнулись питань щодо необхідності перейменування іменами героїчно загиблих бійців Черкас топонімічних назв обласного центру. Зокрема, тих вулиць, де безпосередньо проживали черкаські захисники. Ця тема викликала жваве обговорення, враховуючи тривалі дебати серед міської громади щодо нових назв, та й загалом – доцільності такого перейменування.
Зокрема, голова топонімічної комісії, що діє при Черкаській міській раді, заступник міського голови Олександр Ільченко повідомив, що у нашому місті під дію пакету законів про декомунізацію підпадає понад півсотні топонімів, у назвах деяких з них пропонується увіковічнити героїв сучасності – загиблих на східних рубежах нашої держави учасників антитерористичної операції.

Приміром, іменами загиблих АТОвців наразі в Черкасах пропонують перейменувати 18 вулиць із переліку тих, що підпадають під дію законів про декомунізацію. А саме: вул. Ватутіна на Юрія Тарасенка, Володарського – Віталія Вінніченка, Гайдара – Павла Лазаренка, Конєва – Євгенія Подолянчука або ж Віталія Вергая, Котовського – В’ячеслава Галви, Красіна – Андрія Терещенка, Крупської – Володимира Ложешнікова, Кузнєцова – Сергія Єпіфанова, Маршала Жукова – Ігоря Петріва, Маршала Василевського – Володимира Гречаного, Маршала Рокосовського – Миколи Зайцева, Орджонікідзе – Сергія Амброса, Радянська – Ігоря Петріва, Рози Люксембург – Миколи Калашника, Рябоконя – Миколи Зайцева або Сергія Лифаря, Червоноармійська – Віктора Бойка, Чичеріна – Ігоря Бойка, а вулицю Ярослава Галана назвати на честь Олексія Панченка.

Анатолій Бондаренко наголосив, що повністю підтримує прагнення родичів загиблих захисників щодо увіковічення пам’яті наших земляків. Приміром, у зведенні на алеї Слави стилізованої Стели Пам’яті воїнам АТО та Героям Небесної Сотні.

Зокрема, безпосередньо під час наради, дав доручення максимально пришвидшити підготовку відповідних документів. Також міський голова наголосив, що готовий вже зараз підписати розпорядження про перейменування відповідних вулиць іменами захисників Черкас, які ціною власного життя боронили східні рубежі нашої держави.

– Життя доводить, що пам’ять коротка. Особливо у деяких міських обранців, які не голосують, за те, аби, приміром, виділити гроші на підтримку переселенців. Хоча ті – не з доброї волі залишили свої домівки та подались шукати прихистку у інших регіонах України. Тоді як черкаські захисники з тисячами своїх земляків з усіх куточків нашої держави стали на захист її цілісності у зоні АТО. Напевно, дехто з депутатів, живе у «паралельній реальності», не бажаючи розуміти усієї серйозності та жахіть подій, які відбуваються на Сході України. Зі свого боку, я робитиму все можливе, аби наші військові, їх родини, а також сім’ї вимушених переселенців отримали належне вшанування, підтримку та захист від міської влади, – акцентував Анатолій Васильович.

Головний архітектор міста Віталій Чернуха розповів, що вже підготовлений проект рішення про проведення відкритого конкурсу щодо встановлення пам’ятника Героям АТО та Небесної Сотні. Також вже розроблено положення та визначено склад конкурсної комісії за участю родин загиблих військових. Після їх затвердження розпочнеться збір проектів майбутньої Стели.

Також Віталій Володимирович представив на розгляд присутніх можливі варіанти розміщення такого пам’ятного знаку. Родичі загиблих бійців АТО висловились за встановлення такої Стели на алеї Слави поблизу Свято-Троїцького кафедрального собору.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x