В області зростає кількість фермерських господарств

В області зростає кількість фермерських господарств

Нині на Черкащині гостро стоїть питання зайнятості сільського населення. Минулого року на обліку в службі зайнятості області перебувало понад 32 тисячі безробітних селян. Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка на засідання колегії відзначив, що основними шляхами подолання безробіття на селі є нарощування виробництва сільськогосподарської продукції, розвиток підприємництва, фермерства та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

На Черкащині збільшується кількість фермерських господарств. Зараз їх в області налічується 1 345. Тут обробляють 149 тис гектарів ріллі сільськогосподарського призначення. Також на Черкащині функціонують 29 обслуговуючих кооперативи, з яких 10 спеціалізуються на обробітку землі та збиранні урожаю, 14 – на молочарстві, 1 м’ясний кооператив та 4 інших.
За словами Ігоря Колодки, починаючи з минулого року в області активно впроваджують проект зі створення регіонального навчально-практичного Центру розвитку багатофункціональних кооперативів, який фінансується Європейським Союзом та Черкаською обласною радою за програмою підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року.

– У Центрі розвитку новостворені та діючі кооперативи будуть отримувати юридичний, ветеринарний, зоотехнічний, бухгалтерський, управлінський та інший супровід своєї господарської діяльності, – пояснив Ігор Колодка. – Окрім розвитку кролівництва підтримуються також й інші напрямки діяльності кооперативів, серед них – молочарство, ягідництво. У результаті реалізації Проекту планується створити щонайменше 50 нових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, залучити близько тисячі громадян до господарської діяльності та працевлаштувати біля 300 осіб на селі.
Він відзначив, що проекти на створення кооперативів вже подали 117 ініціативних груп області. У лютому відбудеться конкурсний відбір учасників проекту і вже в березні-квітні 10 новостворених кооперативів отримають фруктові сушарки, кущі смородини та малини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x