Міський голова проінспектував кілька дитячих садків

Міський голова проінспектував кілька дитячих садків

Із незапланованого рейду кількома дитячими садочками розпочав міський голова Анатолій Бондаренко свій робочий день 5 лютого. Очільник міста оглянув умови, в яких виховують дітей та працює колектив, поцікавився, чим харчують дітей, а ще – поспілкувався з працівниками щодо їхніх нагальних проблем. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

У розмові з завідувачами ДНЗ Анатолій Бондаренко наголосив, аби вони не замовчували реальні потреби своїх садочків та не перекладали їх вирішення на плечі батьків, а завчасно готували бюджетні заявки й надавали їх до департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Спершу Анатолій Бондаренко побував у дошкільному навчальному закладі № 54 («Метелик»), що на вул. Пушкіна. Нині його відвідує 123 малюки. Як розповіла завідувач цього садочку Наталія Грабар, в новому році, перш за все, вони запланували замінити всі старі вікна в приміщенні. Раніше там встановили 35 нових склопакетів, ще 86 – необхідно замінити. Серед іншого – привести до ладу фасад будівлі.

– У минулому році нам полагодили дах, придбали за бюджетні кошти новеньку плиту. Зараз нам потрібна холодильна шафа, – каже Наталія Миколаївна. – Але є й більш серйозні проблеми. Насамперед, це застарілі комунікації, через що трапляються пориви, окрім того, потребує оновлення фасад.

Окрему увагу міський голова звернув на якість харчування маленьких черкасців.

– Хоча держава й визначила, що в цьому році батьки мають стовідсотково відшкодовувати витрати на харчування діток у садочках, ми залишили співвідношення батьківської виплати й фінансування з бюджету на рівні минулого року (60 % – батьки, 40 % – бюджет). Разом із тим, був збільшений відсоток виконання натуральних норм харчування, через що батьківська плата за харчування дещо зросла, – зауважив міський голова. – У дитячому раціоні має бути лише здорова та якісна їжа: це й свіжі овочі, фрукти, риба, м’ясо тощо.

Після відвідин цього дошкільного навчального закладу Анатолій Бондаренко побував у ще одному – ДНЗ №1 («Дюймовочка»), що на вул. Хрещатик. Його відвідує 242 дитини. Серед інших проблем, завідувач висловила занепокоєння невідремонтованим фасадом приміщення.

– Цю будівлю звели в 1978 році, відтоді фасад ніхто не ремонтував. Коли надворі сильні морози, стіни наскрізь промерзають, – зауважила завідувач Валентина Сальна й додала, що в минулому році в садочку вдалося відремонтувати дах та замінити стовідсотково вікна.

На думку міського голови, проблеми, які виникають у садочках із фасадами будівель, слід вирішувати шляхом утеплення приміщень. Кошти на це будуть передбачені в Програмі соціально-економічного та культурного розвитку міста.

Такі відвідини дитячих садочків і надалі будуть у графіку міського голови. Зокрема, задля контролю за використанням бюджетних коштів.

Окрім того, міський голова звернув увагу на те, що в садочках необхідно відновити роботу чергових груп, оскільки не всі батьки мають змогу ввечері вчасно забрати дитину.
Він звернувся до завідувачів із проханням обговорити з фахівцями профільного департаменту своє бачення цього кроку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x