На Черкащині інвентаризують господарські двори

На Черкащині інвентаризують господарські двори

Ще один крок задля подолання бюрократичних перепон у земельних питаннях роблять на Черкащині. Тут нині перевіряють використання господарських будівель і дворів сільськогосподарських суб`єктів господарювання. Так розпорядився голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

У всіх районах для цього створили робочі групи. Інвентаризацію завершили вже в сімнадцятьох із них. Тепер в управлінні агропромислового розвитку ОДА опрацьовують усю інформацію.

– Ми дбаємо про розвиток аграрного бізнесу, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Звісно, це неможливо без кредитних ресурсів. Але жоден банк не дасть позичку, коли не все гаразд із земельними питаннями. Не так давно я зустрічався із французьким інвестором у Черкаському районі. Він розповів, що півтора року мав клопіт із земельниками через господарський двір. Це просто знущання. Тому ми зараз і проводимо інвентаризацію, щоб усе відслідковувати. Наша мета – створити прозорі умови й унеможливити всі бюрократичні перепони при реєстрації права власності на майно. Дати можливість аграріям впевнено вкладати кошти та розвивати бізнес.
Нагадаємо, торік в ОДА за ініціативи очільника області ліквідували земельну комісію. Усе – задля спрощення бюрократії. Вона розглядала документи від заявників упродовж місяця. Тепер її функції виконують управління агропромислового розвитку ОДА й обласне управління Держгеокадастру. Термін розгляду заяв скоротили до 10-15 днів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x