300 тисяч гривень відвели у Каневі на громадські проекти

300 тисяч гривень відвели у Каневі на громадські проекти

На засіданні бюджетної комісії Канівської міської ради депутати спільно з чиновниками обговорили проект положення про громадський бюджет та основні вимоги, які повинні містити проекти, що будуть реалізовуватись в межах його фінансування. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Kanos».

У ході обговорення запропонованого проекту Положення про громадський бюджет, що має бути розглянуте уже на найближчій сесії міськради, депутатів, які входять у бюджетну комісію, зацікавили вимоги до проектів.

Відтак, присутні запропонували наступні критерії: до участі можна подати проект, який підтримують понад 10 містян та який відповідає стратегічним пріоритетам, цілям розвитку міста та Генеральному плану. Також відповідний проект повинен бути реалізований у межах одного бюджетного року.

Автором проекту може стати житель міста старше 16-ти років, який зареєстрований та постійно проживає на території міста, або ж громадська організація.

Для подання проекту необхідно буде заповнити спеціальну форму та надіслати її в електронному або паперовому вигляді.

Крім того, депутати також підкреслили, що перевага буде надаватися тим проектам, в рамках реалізації яких передбачається співфінансування (наприклад, із мешканцями прилеглих територій) та залучення інвестицій.

Проект-переможець будуть визначати жителі Канева шляхом голосування на сайті Канівської міської ради.

Відзначимо, що цього року розмір громадського бюджету Канева складає 300 тисяч гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x