До кінця тижня в області буде відлига

До кінця тижня в області буде відлига

На погоду зимових місяців значно вливає циркуляційний фактор, тобто переміщення атмосферного повітря. Тому температурний фон в лютому часто коливається від морозів до відлиг. Так і зараз – після минулих вихідних з нічними морозами до 9-11° морозу, знов йде період відлиги до +7° денного тепла. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центру з гідрометеорології.

За прогнозом, з вівторка тепле атлантичне повітря розпочне надходити до наших широт. Таке перенесення теплих повітряних мас підвищить температуру повітря в області. Тож значення середньодобової температури повітря перевищуватимуть норму аж на 6-8°. До кінця робочого тижня денні відлиги сягатимуть +2-+7°. А з четверга й нічні температури будуть близько 0° і вище. Опади у вигляді мокрого снігу та дощу можливі в другій половині тижня.

За словами Віталія Постриганя, із небезпечних погодних явищ на цьому тижні прогнозуються тумани в нічні та ранкові години, а також посилений вітер 15-20 м/с. Однак, не варто розраховувати на закінчення зими, адже лютий – зимовий місяць і існує висока вірогідність того, що вже в другій половині цього місяця знову вдарять морози.

Щодо льодової обстановки, то верхня частина Кременчуцького водосховища майже чиста від льоду, льодостав спостерігається в середній і нижній частинах. За останніми гідрологічними визначеннями, товщина льоду біля Черкас – 19 см, біля Адамівки – 32 см. Однак, завдяки денним відлигам, лід втрачає свою міцність, з’являються промоїни, тому виходити на нього зараз вкрай небезпечно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x