На Черкащині перейменували село, де живе аж двоє людей

Декомунізація докотилась до найменших населених пунктів. У Золотоніському районі Петровське стало Степовим. Про це повідомляє «Рось».

Два рази на тиждень Ірина Терлецька долає 9 кілометрів, аби дістатись до залізничної станції, звідти до Черкас аби попрати речі та купити продукти. Жінка – одна з двох жителів перейменованого нині села. Згадує – колись тут було людно.
Батько Ірини – В’ячеслав придбав тут хатину більше 20 років тому, спочатку використовував як дачу, а потім переїхав жити. Про своє рішення не пошкодував ні разу.

Про те, що їх село перейменували, батько та донька дізнались лиш від журналістів. Петровське стало Степовим в рамках виконання закону про декомунізацію. Над назвою довго не думали, каже сільський голова.
На Черкащині змінити назви мали б 18 населених пунктів, втім робити це погоджуються не всі, – бідкаються в Черкаській обласній адміністрації. Чиновники нагадують – позбутись комуністичних назв і символіки доведеться всім без винятку, якщо громади не визначаться самостійно із новими назвами, це буде зроблено примусово.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x