Чим загрожує посилення радикальних настроїв на майдані та в регіонах?

Чим загрожує посилення радикальних настроїв на майдані та в регіонах?

Вимкнений мобільний зв\’язок, телебачення й Інтернет, заборона виходити надвір у вечірній час і збиратися більш, ніж утрьох – усе це це може бути при запровадженні надзвичайного стану, про який останнім часом говорять деякі політики, – йдеться у ТСН

Єдиним джерелом інформації в такому випадку лишаються державні телеканали. Їх вимикати не будуть. Надзвичайний режим також передбачає комендантську годину та використання армії для підтримки порядку

Запровадити в країні надзвичайний стан деякі політики закликали ще після першого спротиву євромайданівців. Після радикальних подій на Грушевського таких побільшало. Втім, юристи та аналітики переконані, що поки що для цього має жодних юридичних підстав. За законом, надзвичайний стан вводиться лише указом Президента. Його впродовж двох днів має затвердити Верховна Рада, бо інакше документ втрачає силу. Якщо він таки набуває чинності, то в країні або окремому регіоні запроваджуються певні обмеження. Які саме, визначає знову ж таки Президент.

Окрім іншого може бути запроваджений особливий режим в\’їзду та виїзду, повна заборона страйків та навіть примусове відчуження або вилучення майна. Надзвичайний режим також передбачає комендантську годину та використання армії для підтримки порядку.
Щоб не допустити запровадження надзвичайного стану, голова асоціації власників зброї просить людей виказувати свої протести мирним шляхом і в жодному разі не хапатися за зброю.

Експерти переконані, якщо протести будуть розвиватися за силовим сценарієм, то шанси на те, що надзвичайний стан в країні таки оголосять, – чималі.

Нагадаємо, про ймовірність введення надзвичайного стану під час прес-конференції в говорили і черкаські політики:

– Навіщо захоплювати облдержадміністрації? Голови ОДА нічого не вирішують. Організація цих нападів ні що інше, ніж спроба збільшити кількість кримінальних проваджень в країні до критичного. Це дозволить ввести в країні надзвичайний стан, розколоти країну. А це не вигідно ні народу, ні опозиції, ні владі, – переконаний депутат Черкаської міської ради Володимир Мамалига.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x