Директор «Уманьводоканалу» розповів про якість води у місті

Директор «Уманьводоканалу» розповів про якість води у місті

Про якість питної води в місті Умань розповів директор КП «Уманьводоканал» Юрій Токарев під час брифінгу. Про це «Новій Добі» повідомили в Уманському міськвиконкомі.

Розподільча мережа міста має 24 точки відбору проб для визначення якості питної води, контроль в яких здійснюється щотижнево.

Також відомча лабораторія спільно з лабораторією Уманського міськрайонного управління Держсанепідслужби щоквартально здійснюють контроль за якістю питної води, що подається в центральну розподільчу мережу. Таким чином вода, яку споживають уманчани, проходить багатостадійний контроль якості: у місці відбору з джерела водопостачання, перед та після знезараження, перед подачею в розподільчу мережу та безпосередньо в розподільчій мережі міста.

Минулого року відібрано 1 407 проб питної води і тільки 8 проб мали відхилення від норми, що становить 0,6% при допустимих 2%.

Як запевнив Юрій Токарев, відхилень у показниках якості води в комунальних мережах міста немає. Крім комунального водогону КП «Уманьводоканал» в місті експлуатуються відомчі водозабори, якість води в яких перевищує стандарти по вмісту нітратів у 1,5-3 рази.

Колі-форми у воді були виявлені у період літньої спеки в резервуарах, що перебувають на балансі відділу освіти міської ради та при цілодобовому водопостачанні не повинні експлуатуватися. Наразі вирішується питання виведення цих резервуарів з експлуатації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x