На Драбівщині стартував конкурс народної самодіяльності

На Драбівщині стартував конкурс народної самодіяльності

Днями відбувся районний огляд-конкурс народної самодіяльної творчості «Таланти твої, Драбіщино», який гідно відкрили творчі колективи районного Центру культури і дозвілля.

Весь творчий звіт був пронизаний патріотичним ставленням до рідної землі, звеличенням неперевершеної краси і багатства природи, розкриттям для глядача поетичного, пісенного та мистецького скарбу Неньки-України.
Кожен колектив, який з’являвся на сцені – самобутній, колоритний, неординарний, слухаючи їх, вкотре переконуєшся – нема співучішої нації, нема багатшої душі, нема серця щирішого, аніж наше! Перший учасник концерту – це уже успіх, мабуть не було жодного хто б не залишився у захваті від виступу народного аматорського хорового колективу під керівництвом Петра Отвиновського та Любові Паніщевої. Художнє слово у виконанні Миколи Потапенка, Нелі Друзяки, Ані Христенко передало милозвучність рідної мови наповнене Шевченковими мотивами. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні культури ОДА.

Під щирі оплески глядачі зустріли улюбленців районної сцени народний аматорський ансамбль народної музики «Мальви» – керівник Любов Паніщева.
Майже чотири роки своє мистецтво дарує ансамбль ветеранів «Оберіг» під керівництвом Галини Яценко. А українська народна пісня «Через поле широкоє» у виконанні ансамблю ветеранів «Журавка» керівником якого є Любов Паніщева зачарувала кожного присутнього.
Нікого не залишила байдужим народна пісня у виконанні народного аматорського колективу любителів старовинної пісні «Спадщина» – керівник Галина Яценко. У їхньому виконанні вдало передано усю глибину прадавньої пісні нашого народу, любов до нескінченної мистецької історії, яку вони вміло передають дитячому вокальному колективу-супутнику «Купава» під керівництвом Катерини Овсієнко.
З трепетом у душі глядач зустрів народний аматорський духовий колектив під керівництвом Миколи Друзяки, який продовжив своє життя в пам’ять про Заслуженого працівника культури Євгенія Паніщева.
Не було б того свята, якби не народний аматорський ансамбль троїстих музик – керівник Микола Друзяка та зразковий дитячий інструментальний ансамбль «Гармошечка» – керівник Василь Сириця, саме від їх виступів перехоплювало подих та «горіли» долоні від жару.

Вдало підібрані пісні, які переплітались з жартівливими фразами, таким собі «балаганом», щирими посмішками артистів та запальними танцями були подаровані глядачеві учасниками театру мініатюр Миколою Потапенком та Тетяною Лук’янець та Світланою Пасіченко – керівник Надія Воскресенська. Зачаровуючі голоси юних солістів РЦКД Ані Христенко та Владислави Воловіченко наповнили глядацький зал духом молодості та енергії.
Приємною несподіванкою заходу став виступ Валентини Величко.

Насолодою душі були пісні у виконанні чарівного голосу Драбівщини Катерини Овсієнко. Окрасою заходу були незмінні ведучі Надія Воскресенська та Микола Потапенко.
При вході до глядацької зали всі мали змогу переглянути дивовижні роботи майстринь-вишивальниць Олени Кисіль, Тетяни Слінько та зануритись у світ художнього мистецтва майстра Ігора Козоріза. Звіт РЦКД розпочав районний огляд-конкурс, який триватиме щосуботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x