Вироку суду в Черкасах очікує 21 активіст

Вироку суду в Черкасах очікує 21 активіст

Суд над затриманими під час штурму приміщення Черкаської ОДА розпочався раніше, ніж анонсував заступник начальника УМВС України в Черкаській області Борис Сухецький. Нагадаємо, учора він казав про те, що судове засідання розпочнеться сьогодні о 15.00 в Соснівському суді. Саме о цій порі коло суду планував збиратися Черкаський майдан.

– О котрій почалося засідання наразі не відомо, – передає з місця подій власний кореспондент «Нової Доби» . – Активісти, разом із загонами народної самооборони прибули на місце подій близько 13 години і засідання уже проводилось. Судді вже ходили на перерву і готуються винести вирок першому затриманому.

Крім того, засідання проводяться не лише в Соснівському суді, як це було анонсовано. Тривають вони і Придніпровському і в Черкаському судах.
На лаві підсудних сьогодні опинився 21 активіст. Наразі, на правах народного депупатата, поговорити з ними намагається Леонід Даценко.

За інформацією, яку на своїй сторінці у \”Фейсбук\” розмістив лідер Черкаського УДАРу Віталій Ілляшенко в смт. Чорнобай щойно завершився суд. Всім затриманним із Черкас дали 2 місяці арешту. Під стінами суду зібралося близько 60 майданівців, вирішують, як будуть діяти надалі.

Перший вирок в Черкасах. 2 місяці арешту дали Сергію Духовському, 95 р.н.

Адвокат засудженого Сергій Єременко каже, що оскаржуватиме рішення у суді.

Вироку суду в Черкасах очікує 21 активіст
До речі, термін 60 діб позбавлення волі і вчора, і сьогодні призначають суди по всій Україні. Не пошкодувало правосуддя навіть 72-річного активіста Євромайдана Миколу Пасічника, якого підозрювали в нападі на співробітників «Беркуту». Про це «Нова Доба» дізналася на сторінці групи «Євромайдан SOS» у «Фейсбуці».

Як повідомив на своїй сторінці у \”Фейсбуці\” Віталій Іляшенко, в Золотоноші вже прийнято рішення по дівчині, яку затримали увечорі, коли радикально налаштовані черкаські майданівці штурмували ОДА. Міра утримання, яку обрав для Анастасії Токмакової суд – домашній арешт.

До представників громадськості, батьків, рідних та журналістів, що перебувають зараз на судових засіданнях приєдналися священики української греко-католицької церкви. Вони закликають суд до милосердя.

Щойно 2 місяці арешту за \”масові заворушення\” та \”захоплення державних або громадських будівель чи споруд\” отримав інвалід дитинства ІІ групи, у якого видалено 2 метри кишок і частину шлунку. Владислав Компанієць потребує спеціальної дієти, яку йому навряд чи будуть забезпечувати в слідчому ізоляторі. Крім того, студент-дизайнер з ІІІ курсу ЧДТУ є Президентським стипендіатом Малої Академії наук України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x