У Черкасах із дрейфуючої крижини врятували шістьох рибалок

У Черкасах із дрейфуючої крижини врятували шістьох рибалок

10 лютого о 13:06 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС надійшло повідомлення про те, що на Дніпрі, в районі ст. «Панське» на дрейфуючій крижині знаходяться 6 рибалок. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Під впливом сильного вітру та хвиль крижина, яку вже віднесло за 100 метрів від берега, почала руйнуватися. Одразу після отримання повідомлення на місце надзвичайної події прибуло відділення водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

О 14:00 завдяки оперативним діям фахівців водолазної групи АРЗ СП Управління ДСНС, 5 рибалок за допомогою катера на повітряній подушці «Пегас» було знято з крижини та доставлено на берег в район ст. «Панське». Ще одного любителя екстримальної риболовлі доставлено на берег в районі розважального комплексу «Робінзон».

Зі слів чоловіка, він разом з друзями ще зранку вийшов на лід порибалити. Проте вже під обід, частина криги, на якій знаходилися чоловіки, відкололася від берега, після чого вітром її почало відносити до фарватеру. Зрозумівши всю серйозність ситуації, у якій опинилися, рибалки за номером «101» звернулися по допомогу до рятувальників.

Менше ніж за годину рятувальної операції, усі рибалки живі і неушкоджені змогли потрапити додому. Ніхто із врятованих медичної допомоги не потребував.
Загалом, у рятувальній операції були задіяні 20 рятувальників та рятувальний катер.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x