На соціально-економічний розвиток Черкас передбачено 363 мільйони

На соціально-економічний розвиток Черкас передбачено 363 мільйони

Найбільше коштів витратять на ремонт та реконструкцію доріг, закладів освіти та житлового фонду. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У черкаському міськвиконкомі відбулося публічне обговорення плану соціально-економічного і культурного розвитку Черкас на 2016 рік. Усього на потреби міста планують витратити 363 мільйони 303 тисячі гривень. Пріоритетні видатки – ремонт доріг, закладів освіти та житла.

Бюджет розвитку міста у 2016 році значно перевищує масштаб фінансування у попередніх роках – 163 мільйони у 2013 році, 196 – у 2013 та 178 – у 2015.

Найбільше коштів – 110 мільйонів витратять на ремонт та реконструкцію доріг, тротуарів та східців. Другим за пріорітетністю є капітальний ремонт закладів освіти – на нього передбачено 65 мільйонів. Третю позицію за масштабністю видатків посідає ремонт житлового фонду – понад 22 мільйони гривень.

Серед нововведень, на які планується витратити залишок коштів – будівництво полігону твердих побутових відходів поблизу села Руська Поляна (понад 15 мільйонів гривень); збільшення рухомого складу міського електротранспорту (понад 10 мільйонів гривень); реконструкція пам’ятника загиблим в Афганістані та інших локальних конфліктах в єдиному меморіальному комплексі по бульвару Шевченка (105 тисяч гривень); ремонт та реконструкція зупинок (близько 2 мільйонів гривень); встановлення та ремонт систем вуличного освітлення (8, 5 мільйонів); побудова нового міського кладовища (3 мільйони гривень – гроші підуть на розмітку секторів, вирівнювання грунту та створення доріжок на майже 10 гектарах землі); придбання та встановлення 3 моделей архітектурних пам’яток міста (192 тисячі), добудова «проблемного» житлового будинку по вулиці Якубовського (500 тисяч – будівля є довгобудом, планувалася під житло військовослужбовцям, у нього уже вкладено 5 мільйонів державної субвенції та 1 мільйон 600 тисяч із грошей міста. У 2008 році будинок перестали фінансувати і підрядник погрожує від нього відмовитись).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x