До 20 лютого 2016 року юридичні особи повинні задекларувати елітні авто

З 1 січня 2016 року платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, що є об\’єктами оподаткування. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Відповідно до ст. 267 Податкового кодексу України, об\’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п\’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

«Таким чином, у 2016 році об\’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 1033500 грн (1378 грн х750 =1033500 грн) та з року випуску яких минуло не більше п\’яти років (включно)», – повідомив перший заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Дмитро Таран.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 грн за кожен легковий автомобіль, що є об\’єктом оподаткування, а базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року. Податок в повному обсязі надходить до місцевого бюджету.

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до територіального органу ДФС за місцем реєстрації автомобіля декларацію за формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10 квітня 2015 р. № 415. Нараховану в декларації суму транспортного податку необхідно розподілити рівними частками на 4 квартали та сплачувати до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

За об\’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.
«Протягом 2015 року черкаські автовласники сплатили до міського бюджету майже 3,9 млн грн транспортного податку», – зазначив Дмитро Таран.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x