Черкаські психологи-надзвичайники відвідали дитячий будинок

Черкаські психологи-надзвичайники відвідали дитячий будинок

Днями психологи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області разом зі студентами Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля завітали до Черкаського навчально-реабілітаційного центру, з яким більше десяти років рятувальну службу поєднують добрі та щирі шефські стосунки. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.

Оскільки діти у дитбудинку не отримують батьківської любові та піклування, а багато з них ще й мають затримку у психічному розвитку, ці малюки потребують особливої уваги та опіки.

Малеча та персонал закладу дуже привітно зустріли «надзвичайних» гостей. З метою подолання страхів та покращення адаптації малюків до навколишнього середовища психологи ДСНС провели з дітьми спеціальний психокорекційний тренінг. Діти уважно та із захопленням слухали фахівців ДСНС та сумлінно намагалися виконували завдання, що їх пропонували гості.

Малята почали позитивніше сприймати світ, зменшилися показники тривожності та агресивності. Особливо велике задоволення дітям доставляли ігрові програми. Обслуговуючий персонал, який добре знає особливості поводження своїх малих вихованців дякували психологам Управління, адже кожна, бодай найменша позитивна зміна в поведінці дітей із вадами сприймається, як величезна перемога на довгому шляху їхньої реабілітації.

Наприкінці зустрічі співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій подарували мешканцям дитячого будинку солодкі подарунки та книжки-розмальовки. На знак вдячності діти та персонал дитбудинку показали гостям з Управління ДСНС свої найбільш цікаві кімнати, затишну і комфортну «кімнату казок», що спрямована на психічний і емоційний розвиток маленької дитини, а також навчально-сенсорну кімнату, яка допомагає розвивати дрібну моторику.

– Більшість дітей тут позбавлені основного – батьківської уваги та тепла рідної домівки. Звісно, що цього їм не замінить ніхто, проте, можливо, невелике свято та подарунки від гостей хоча б частково компенсують те, чого їм так бракує. Я переконана, що щасливі діти – це світле майбутнє для нашої країни і тому ми завжди будемо робити усе що від нас залежить, аби дітлахи частіше відчували щиру радість від подарунків та свят і були щасливими, – зауважила психолог Управління ДСНС у Черкаській області Леся Коротяєва.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x