У Черкасах 5 рибалок врятували із дрейфуючої крижини

У Черкасах 5 рибалок врятували із дрейфуючої крижини

13 лютого о 18:40 до оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення про те, що на річці Дніпро поблизу обласного центру від крижаного масиву відірвало крижину, на якій перебували 5 рибалок. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Одразу після отримання повідомлення на місце події прибуло відділення водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС.

Завдяки оперативним та професійним діям фахівців водолазної групи АРЗ СП за допомогою катера на повітряній подушці «Пегас» 5 рибалок було знято з крижини та доставлено на берег.

Зі слів чоловіків, вони вже закінчували рибалити, коли під впливом сильного поривчастого вітру крижина розкололася і швидко почала дрейфувати у напрямку фарватеру. Зрозумівши всю серйозність ситуації, в якій опинилися, чоловіки за телефоном «101» звернулися по допомогу до рятувальників.

Координуючи свої дії під час телефонних розмов, а згодом і сигналів ліхтарів, які були у чоловіків, рятувальники швидко змогли знайти крижину та повернути усіх рибалок неушкодженими на берег. Врятовані медичної допомоги не потребували.

Загалом, у рятувальній операції були задіяні 7 рятувальників та дві одиниці рятувальної техніки.

Це вже другий випадок за останній тиждень, коли рятувальники знімають рибалок з дрейфуючих крижин, у попередньому випадку на берег були доставлені 6 рибалок.

З початку року на водних об’єктах області зареєстровано 3 пригоди, внаслідок яких 11 осіб було врятовано.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x