У Черкасах вшанували воїнів-«афганців»

У Черкасах вшанували воїнів-«афганців»

Сьогодні в Черкасах відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ої річниці виведення радянських військ з республіки Афганістан. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Свої вітання з цієї нагоди висловив воїнам-«афганцям», героям воєн і локальних конфліктів в інших державах міський голова Анатолій Бондаренко, наголосивши, що афганська війна була однією з найжорстокіших:

– Саме 15 лютого 1989 року, було закінчено, так звану, неоголошену війну, яка тривала майже 10 років, і яку український народ засудив як несправедливу й жорстоку. Зі всіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найкривавішою, її тінь торкнулась майже кожної української родини і Черкащини зокрема. Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто чекав дома повернення своїх синів, чоловіків, батьків та друзів. Сьогодні ми вшановуємо пам\’ять загиблих. Ми схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою, – відзначив Анатолій Васильович.
А також додав, що час не підвладний викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки, яким довелося нести нелегку військову службу в горах Афганістану.

У Черкасах вшанували воїнів-«афганців»
У Черкасах вшанували воїнів-«афганців»

Близько 160 тисяч посланців радянської України виконували свій інтернаціональний обов’язок, проявляючи вірність присязі, відвагу і мужність. Багато з них загинуло в боях смертю хоробрих та померло від ран уже в мирний час.

– Відзначаючи чергову дату закінчення тієї кровопролитної неоголошеної війни, ми насамперед віддаємо данину пам\’яті й поваги цим людям, справжнім патріотам рідної землі. Від себе особисто та від імені депутатського корпусу Черкаської міської ради висловлюю щиру вдячність усім учасникам бойових дій на території інших держав за чесне виконання свого службового обов’язку в бойових умовах. А також їх мужність та силу духу, яку вони проявляють у нинішній час, захищаючи цілісність нашої держави на Сході України, – акцентував Анатолій Бондаренко.
Зі свого боку додав, що міська влада Черкас сприятиме у закінченні робіт зі зведення меморіального комплексу поблизу пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам на розі бульв. Шевченка та вул. Кірова. Зокрема, розповів, що Черкаська міська рада вже підтримала виділення одного мільйона гривень на ці потреби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x