Немовля на Христинівщині померло через ваду серця, – експертна комісія

Немовля на Христинівщині померло через ваду серця, – експертна комісія

Клініко-експертна комісія управління охорони здоров’я облдержадміністрації, за результатами проведеної роботи щодо випадку смерті немовляти на Христинівщині, з’ясувала, що медична допомога надавалася відповідно до діючих наказів Міністерства охорони здоров’я України. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті охорони здоров’я ЧОДА.
Нагадаємо, у січні Віталіна Михайлишин у Христинівській ЦРЛ народила дитину, яка відразу померла. Жінка звинуватила в цьому лікарів та звернулася в програму «Говорить Україна».

Надання медичної допомоги дослідила клініко-експертна комісія управління ОЗ, яку провели минулого тижня. За її результатами фахівці встановили, що медична допомога надавалася відповідно до діючих наказів Міністерства охорони здоров’я України. Згідно з первинною медичною документацією та поясненнями задіяного у випадку медичного персоналу Христинівської центральної районної лікарні пологова діяльність розпочалася самостійно. Враховуючи ознаки дистресу плоду (стан, при якому малюк відчуває кисневе голодування), які виникли у другому періоді пологів, були покази до термінового розродження, яке проведено шляхом накладання акушерських щипців. Випадок смерті дитини визнано непопереджуваним через вроджену ваду серця, несумісну з життям. Висновки комісії направлено до Міністерства охорони здоров’я України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x