На Черкащині нова обласна рада – народна

На Черкащині нова обласна рада – народна

Сьогодні на Соборній площі було проголошено створення Черкаської обласної народної ради як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу. Відповідну заяву зробив очільник обласної «Батьківщини» Анатолій Бондаренко та підтримали учасники віче. Про це \”Нова Доба\” дізналася на сайті \”Прочерк\”.

Під час зібрання народна рада затвердила рекомендувати сільським, селищним, районним радам невідкладно скликати позачергову сесію для розгляду та вирішення питання щодо визнання Народної ради України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси України та самостійно виконувати повноваження державних органів влади.

Також було ухвалено рішення звернутися до Євросоюзу, ОБСЄ та міжнародного співтовариства з проханням не допустити становлення остаточної диктатури Президентом України.

Було вирішено встановити, що на території Черкаської області не можуть проводитися заходи за участі особового складу збройних сил України, МВС та інших правоохоронних органів з використанням спецзасобів, зброї та військової техніки, спрямованих на обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань.

Також Анатолій Бондаренко запропонував звернутися до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулубу та голови Черкаської обласної ради Валерія Черняка з пропозицією добровільно скласти повноваження, запобігти тим самим силовому протистоянню та новим жертвам з боку мирного населення, протягом трьох діб. Однак черкащани запропонували дати Тулубу з Черняком усього один день для звільнення. Зрештою, було єдиноголосно ухвалене рішення щодо пропозиції звільнитися Тулубу та Черняку протягом 24 годин.

Натомість Бондаренко зазначив, що заступник губернатора за його присутності телефонував Сергію Тулубу, який зараз у Києві в Президента. Той, мовляв, запевнив, що «готовий зустрічатися ввечері й добровільно все вирішувати».

Також була підтримана пропозиція про створення виконавчого комітету Черкаської обласної народної ради, який буде безпосередньо здійснювати владу. Втім жодних прізвищ-кандидатур на посади не було озвучено.

Крім того, від 26 січня було вирішено відкликати всі повноваження, які делеговані Черкаською обласною радою Черкаській обласній державній адміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x