Черкаська міськрада, зловживаючи повноваженнями, надала в оренду ділянку біля водосховища

Черкаська міськрада, зловживаючи повноваженнями, надала в оренду ділянку біля водосховища

Прокуратурою області установлено, що в 2009 році рішенням сесії Черкаської міської ради, земельну ділянку поблизу річки Дніпро площею 1,4 га та вартістю 1,3 млн. грн., за відсутності необхідних висновків компетентних державних органів, надано в оренду товариству з обмеженою відповідальністю. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

За фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Черкаської міської ради, які винесли на розгляд сесії міської ради проект відведення вказаної земельної ділянки, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі в прокуратурі області.

Крім того, установлено, що у вересні минулого року Черкаська міська рада без проведення земельних торгів, всупереч Генеральному плану міста Черкаси, прийняла рішення про надання в оренду цьому ж товариству іншої земельної ділянки в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища площею майже 1 га.

Органами прокуратури області, з метою скасування незаконного рішення Черкаської міської ради, до господарського суду Черкаської області скеровано позов, який задоволений в повному обсязі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x