Міський голова Черкас зустрівся із гостем з Франції

Міський голова Черкас зустрівся із гостем з Франції

Міський голова Анатолій Бондаренко 17 лютого провів робочу зустріч із директором франкомовного центру «Альянс», що в Черкасах, Інесою Павлюченко-Ноель та гостем із провінції Лімузен (у Франції), викладачем тамтешнього технічного ліцею Жан-Марком Бобішон. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

На початку зустрічі йшлося про вже наявні партнерські стосунки між українською та французькою сторонами в галузях освіти, культури й медицини. Упродовж кількох років у рамках такої співпраці черкаські медики, а також школярі мають змогу відвідувати Францію та обмінюватися професійним досвідом.

Як розповіла директор центру «Альянс» Інеса Павлюченко-Ноель, впродовж останніх років у закладах охорони здоров’я Франції на стажуванні тривалістю два тижні побувало 16 медиків Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги, деякі з них – бували там по кілька разів. До стажування в 2016-ому році готується ще 14 лікарів. Аби скористатися такою можливістю, однією з умов є обов’язкове знання мови.

За словами головного лікаря Олександра Федорука, між їхнім закладом та центральним госпіталем у місті Лімож (Франція) укладені відповідні угоди.

– Це неймовірно потужний госпіталь на 2,5 тисячі ліжок. Звісно, такий обмін досвідом дає свій результат. Окрім того, що наші фахівці можуть спостерігати за тим, як там проводяться оперативні втручання, переймаємо й досвід у сфері логістики, – розповів Олександр Леонідович. – У цілому така співпраця надзвичайно корисна, адже наші лікарі можуть побачити європейський рівень медицини.

Крім того, із 2008 року між Францією й Черкасами триває тісна співпраця й на освітянській ниві. Більше 60 учнів, які знову ж таки знали мову, із нашого міста мали змогу на два тижні побувати в навчальному закладі, де викладає пан Жан-Марк Бобішон. Батьки їм оплачували лише вартість проїзду, всі інші витрати бере на себе французька сторона. Цього року вони також запрошують черкаських учнів для обміну досвідом до Франції.
Окрім того, пані Інеса запропонувала міському голові облаштувати в Черкасах бібліотеку французької літератури. Для цього вона попросила його допомогти з пошуком належного для цього приміщення.
Серед іншого, учасники зустрічі запросили мера Черкас відвідати Францію.

– Ми хочемо, аби мер ознайомився з рівнем тамтешньої медицини, – сказала пані Інеса.

Міський голова вітає подібні ініціативи й зауважує, що зі свого боку готовий всіляко сприяти, аби подібні програми обміну діяли й у подальшому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x