Малоржавецький НВК отримав допомогу від Геннадія Бобова

Малоржавецький НВК отримав допомогу від Геннадія Бобова

Школа в селі Малий Ржавець, що на Канівщині, була побудована в 1985 році. Це стало можливим завдяки ентузіазму та наполегливості Лідії Іллівни Кравець, яка на той час очолювала заклад. Школа була розрахована на вісім років навчання. У 1990 році вона отримала статус неповної середньої, а в 2003-му стала навчально-виховним комплексом.

Навчальний корпус Малоржавецького НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» розрахований на 192 учні, але були роки, коли у школі навчалося майже 200 учнів. На сьогодні, звичайно, такої кількості немає, нині тут знання отримують 46 дітей. Приємно, що з 2014 року спостерігається тенденція щодо збільшення народжуваності дітей у населених пунктах Полствинської сільської ради, до якої належить і Малий Ржавець. А це означає, що школа буде жити й надалі сіятиме добре, розумне і вічне в душах дітей.

На шкільному подвір’ї в Малому Ржавці завжди охайно, навесні, влітку й восени багато квітів. На території закладу висаджені туї, ялинки, каштани, горобина й калина. Неподалік від будівлі споруджено ігровий майданчик для дітей дошкільного віку, а поблизу приміщень закладу обладнано спортивний майданчик для учнів середньої та старшої ланок. Усі навчальні кабінети школи естетично та змістовно оформлені в вираженому індивідуальному стилі. На першому і другому поверхах створені зелені зони відпочинку, постійно оновлюються стенди, тематичні виставки.

Звичайно, існує й велика кількість проблем, пов’язаних у першу чергу з недостатнім фінансуванням потреб школи. Останнім часом головне занепокоєння в усіх викликало те, що під час проведення уроків фізичної культури у спортивній залі школи порвалася захисна сітка на вікнах. Ремонтувати її було недоцільно, оскільки вона вже давно непридатна для використання. У грудні місяці розбили скло у спортзалі, тож виникла велика загроза подальшого травмування дітей і вчителя на уроках фізвиховання. Таким чином, гостро постало питання придбання суцільної захисної сітки на вікна у спортивну залу завдовжки 18 метрів, аби продовжити тут повноцінні заняття.
Школа не могла вирішити це питання за рахунок власних коштів, тому відповідне звернення було направлено у громадську приймальню народного депутата Геннадія Бобова.

«Ми вкотре переконалися, що Геннадій Борисович неабияк переймається питаннями здоров’я і безпеки дітей. Він відреагував швидко й допоміг нам, – говорить директор Малоржавецького НВК Тетяна Миколаївна Дорошенко. – Уже 11 лютого 2016 року нам придбали у спортивну залу захисну сітку на вікна, а ще подарували спортивний інвентар: футбольні, баскетбольні та волейбольні м’ячі. Також зраділи подарункам і члени спортивного гуртка «SPORT», у якому учні займаються великим тенісом – подаровані депутатом ракетки та м’ячі принесуть велику радість дітям під час гри».

«Ми дуже вдячні Вам за допомогу в питаннях, які ми не могли вирішити самостійно. Хочемо також подякувати за те, що, незважаючи на політичну нестабільність, Ви завжди уважні до звернень виборців і постійно радуєте своїх земляків доброчинними справами», – йдеться в листі від педагогічного колективу Малоржавецького НВК, що надійшов на адресу нашої газети.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x