(УТОЧНЕННЯ) Київський АвтоМайдан їде по \”штурмувальників\” ОДА

(УТОЧНЕННЯ) Київський АвтоМайдан їде по \”штурмувальників\” ОДА

Машини будуть у Черкасах сьогодні о 23.30, а не о 21.30, як повідомлялося раніше.

Заступник керівника штабу національного опору, нардеп Сергій Пашинський під час брифінгу у Будинку рад заявив, що, якщо упродовж кількох найближчих годин влада не звільнить затриманих у Черкасах активістів, то це зробить український народ. Депутат заявив про те, що прямо зараз величезна колонна київського Автомайдану разом з представниками Майдану з Черкас виїжджає з Київа на Черкаси. Про це \”Новій Добі\” стало відомо від інформаційного агентства \”ZiK\”.

– Лише офіційна статистика МВС свідчить, що у Києві за ґратами перебувають 118 активістів,, у Черкасах – 58. Їх затримували всупереч нормам закону, – заявив Пашинський.

Нардеп нагадав, що в Адміністрації Президента пообіцяли сьогодні «розпочати звільняти заручників». Отож, він попередив керівництво держави та черкаського губернатора Сергія Тулуба, що для виконання власної обіцянки у них лишилося кілька годин.

У протилежному випадку це зробить український народ. Зі слів Пашинського, в цей момент формується величезна колона Автомайдану та черкаських активістів, які попрямують до Черкас. Він зазначив, що в цьому місті до них долучаться декілька тисяч місцевих жителів. Водночас Пашинський підкреслив, що «наполягати на звільнені заручників будуть винятково мирно».

Інформацію про приїзд Автомайдану в Черкаси підтвердив голова обласної організації ВО “Батьківщина” Анатолій Бондаренко. На своїй сторінці у \”Фейсбуці\” він написав:

\”ТЕРМІНОВО!!!!!! Черкащани! За дві години, орієнтовно о 21.30, у Черкаси приїде автомайдан зі столиці! Буде кілька тисяч людей! Запрошуємо усіх на Соборну площу”
«Увага! Автомайдан виїхав лише 20 хв тому із Києва. Будуть в Черкасах о 23:00 – 23:30. Всім поки сидіти вдома та бути напоготові виїхати в центр на 23:00. Встановив контакти організаторів з Києва!» – повідомив згодом у «Фейсбуці» керівник черкаської обласної організації партії «УДАР» Віталій Іляшенко.

Планами відвідати Черкаси разом з київськими майданівцями поділився на своїй сторінці в соцмережі \”Фейсбук\” також народний депутат України Олександр Бригенець.
\”В Києві все спокійно. Щось я давненько не був в Черкасах… Вирушаю туди поспілкуватися з людьми про сенс життя і беру з собою до 5 000 друзів. До зустрічі черкащани, самі знаєте де\” – зазначив Олександр Бригинець на своїй сторінці в соціальній мережі \”Фейсбук\”.

Про своє бажання приїхати в Черкаси і допомогти звільнити арештованих черкащан заявили також нардепи від «УДАРу» Марія Матіос та Ірина Геращенко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x