У садочку «Мальвіна» зустрічали весну

У садочку «Мальвіна» зустрічали весну

У дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу № 73 «Мальвіна» провели свято «Стрітення». У народному українському побуті свято Стрітення здавна символізує зустріч зими з весною. Кажуть, що «у цей день зима весну зустрічає, заморозити її хоче та лише сама від цього хотіння страждає». «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Цього дня на подвір’ї дошкільного закладу «Мальвіна» можна було почути спів птахів та веселі пісні: «І знову білий сніг і віхола мете» та «На поле, на лужок».
Під час проведення свята маленькі вихованці відчували себе повноцінними учасниками дійства, виконуючи хороводи «Ми бабусеньку зліпили» та «Ой, іде красуня Весна». Протистояння Зими і Весни за владу над природою відбувалась в іграх-змаганнях (гра з мітлою, із сніжкою, «Карусель» та «Хто сильніший»). Із цього двобою Весна вийшла переможницею, звичайно ж завдяки підтримці наших вихованців.

Задіяні були казкові персонажі красуня Весна (вихователь Ірина Чепурна), сувора Зима (вихователь Людмила Лісова), казкові персонажі скоморохи (вихователі – Анастасія Кулик, Таміла Задорожна, інструктор з фізкультури Олена Кривоніс) та глашатай (вихователь Наталія Петраш).
А чарівна ведуча Світлана Бурлай вміло допомагала дошкільнятам співпрацювати в колективі, розвиваючи дитячу фантазію, спритність, орієнтацію в просторі.
Як розповіла завідувач дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу № 73 «Мальвіна» Альона Володимирівна Цегвінцева:

– Під час проведення подібних заходів у вихованців формується ціннісне ставлення до історичного минулого свого народу, країни, її духовних надбань. Ми поглиблюємо знання дітей про звичаї та традиції українського народу на свято Стрітення, ознайомлюємо зі старовинними ритуалами святкових дій та формуємо у дітей уявлення про фольклорні символи, розвиваючи акторські та виконавські здібності дітей. А ще в нашому закладі знають про традицію випікання пташок та інших хлібних виробів, щоб вони весну закликали. На завершення свята частуємо дітей та батьків смаколиками.
Святу раділи усі глядачі та учасники. Воно подарувало гарний настрій, задоволення діткам і фотографії на згадку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x