У Черкаській області «агентами змін» стануть 20 викладачів англійської

У Черкаській області «агентами змін» стануть 20 викладачів англійської

21 лютого на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників у рамках першого етапу проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін» розпочалася навчальна програма та тренінги для відібраних на попередніх тренінгах 20 вчителів англійської мови Черкащини. Про це «Новій Добі» повідомило Ууправління освіти і науки обласної державної адміністрації

Метою означеного проекту є покращення якості викладання англійської мови в Україні, підготовка тренерів з англійської мови, які будуть надавати методичну допомогу вчителям англійської мови у районних центрах області. До проекту долучилися 7 областей України, в тому числі й Черкащина, адже, за словами Вікторії Іваніщевої, менеджера по проектах Британської Ради в Україні, саме в цих областях на найвищому рівні здійснюється перепідготовка вчителів, а останні проявляють високу активність.

Відкриваючи тренінг для агентів змін, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна побажала успіхів у реалізації проекту та наснаги його учасникам, відзначивши неабиякий потенціал Черкащини: «Черкащина завжди славилася не тільки своїми традиціями, але і вчителями». Також Оксана Іванівна зробила акцент на тому, що серед обраних для проходження тренінгів окрім вчителів з міст є представники сільських шкіл.

Закцентувавши увагу присутніх на важливості упровадження проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін», ректор обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна наголосила на значній відповідальності та ролі учасників проекту у його реалізації: «Ви повинні усвідомити, що на вас лежить неабияка відповідальність, адже здобуті знання ви будете упроваджувати у роботі з іншими вчителями. Ви будете не просто вчителями, а наставниками, тюторами, тренерами».

«Агенти змін» – це є ключовим словом у назві проекту, адже якщо ми будемо змінюватися самі, розвиватися, удосконалюватися, то зможемо передати цей рух і надалі», – зазначила менеджер по проектах Британської Ради в Україні Вікторія Іваніщева. Також представник компанії сформулювала головні напрямки роботи у рамках навчання та ключові завдання для «агентів змін».

Як зазначають самі «агенти змін», участь у проекті є надзвичайно цінною з точки зору професійного розвитку й зростання і дає можливість поділитися досвідом й перейняти щось корисне.

Після завершення циклу тренінгів для відібраних учасників «агенти змін» зможуть самі бути тренерами й навчати своїх колег у регіоні. Перша тренінгова сесія розпочалася одночасно у всіх регіонах, що беруть участь у проекті, й триватиме з 21 по 27 лютого.

Довідково: У рамках проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін» протягом 2016 року перекваліфікацію та спеціальну підготовку пройдуть майже 4 000 вчителів англійської мови у семи областях та місті Києві. 15 грудня відбулася перша робоча зустріч представників Британської Ради, ініціативи GoGlobal, Міністерства освіти і науки України, обласних державних адміністрацій, обласних департаментів освіти, Інститутів післядипломної освіти та тренерів Британської Ради, під час якої було вироблено спільний план дій з реалізації проекту.

Перші тренінги для відібраних на конкурсній основі вчителів проходять в лютому 2016 року в семи областях України – Волинській, Львівській, Вінницькій, Чернівецькій, Дніпропетровській, Херсонській, Черкаській та місті Києві. «Вчителі англійської мови – агенти змін» є спільним проектом ініціативи GoGlobal, Британської Ради в Україні та реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України і Фонду Петра Порошенка. При цьому Британська Рада в Україні забезпечує кваліфікованих тренерів у кожній області України, які беруть участь у пілотному проекті. Міністерство освіти і науки та ініціатива GoGlobal надають координаційну та організаційну підтримку проекту. Фонд Петра Порошенка надасть фінансову підтримку тим вчителям, які стануть тренерами після проходження тренінгу для тренерів у серпні 2016 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x