На Канівщині підліток обікрав 90-літню бабусю

На Канівщині підліток обікрав 90-літню бабусю

Вироком Канівського міськрайонного суду до трьох років одного місяця позбавлення волі засуджено 15-річного жителя с. Межиріч Канівського району за фактом повторного скоєння крадіжки, поєднаної з проникненням у житло. Про це «Новій Добі» повідомили у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

У ході досудового розслідування встановлено, що неповнолітній злочинець, перебуваючи на іспитовому строці, встановленого попереднім вироком суду, тобто маючи не зняту і не погашену у встановленому законом порядку судимість, на шлях виправлення та перевиховання не став та знову вчинив злочин проти власності, який чинним кримінальним законодавством відноситься до категорії тяжких злочинів.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що неповнолітній у серпні минулого року у с. Лука Канівського р-ну вийняв скло у віконній рамі, через отвір проник у будинок потерпілої, таємно викрав кошти у сумі 1 300 грн. Варто зауважити, що до моменту вчинення злочину обвинуваченому достеменно було відомо, що у вказаному будинку проживала одинока 90-річна жінка.

Під час судового розгляду неповнолітній свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, визнав повністю та щиро шкодував про скоєне. Батьки ж останнього були змушені відшкодовувати потерпілій завдану злочином матеріальну шкоду.

Враховуючи те, що обвинувачений у квітні 2015 року був засуджений за вчинення двох епізодів крадіжок, поєднаних із проникненням в житло потерпілих (причому перший із злочинів підліток скоїв разом зі своїм батьком), суд змушений був призначити останньому за повторне вчинення тяжкого злочину покарання у виді позбавлення волі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x