Для проведення весняно-польових робіт в області підготовлено близько 7 тис тракторів

Для проведення весняно-польових робіт в області підготовлено близько 7 тис тракторів

Цьогоріч навантаження на весняно-польові роботи збільшиться, повідомив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка, оскільки будуть розширені посіви ярих культур на 37 тис га та сої – на 5 тис га. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Під посів ярих зернових та зернобобових культур необхідно по сільськогосподарських підприємствах разом зі страховим фондом 12 тис тонн насіння, – зазначає Ігор Колодка. – Наразі перевірено 8,6 тис тонн. Все насіння є кондиційним та високих репродукцій.
За його словами, нині господарства закуповують мінеральні добрива на комплекс весняно-польових робіт. Станом на 17 лютого, при науково-обґрунтованій потребі у добривах в діючій речовині 47,6 тис тонн, закуплено 30 тис тонн, що становить 61 відсоток. Найгірша ситуація щодо забезпечення добривами в Лисянському, Канівському та Чигиринському районах.
– Зазначу, що до весняно-польових робіт вже підготовлено близько 7,1 тис тракторів, 3,4 тис культиваторів, плугів – 3,3 та сівалок 3,6 тис, що становить в середньому 98%, – каже Ігор Леонідович. – Для проведення робіт необхідно 18,8 тис тонн дизпалива та 6 тис тонн бензину. Наразі в господарствах їх понад 12 та 4 тис тонн відповідно.

В управлінні АПР повідомляють також, що на комплекс весняно-польових робіт необхідно більше 4,5 млрд грн. З цих коштів 4,1 млрд грн – власні кошти сільгосптоваровиробників та 400 млн грн запозичені. Із запозичених коштів комерційні кредити становлять 131 млн грн. та банківські – 269 млн грн. Врахуємо: у середньому затрати на один гектар становитимуть 4,6 тис грн, у порівнянні з минулим роком затрати зросли на 1 тис грн. Наразі витрачено близько 2 млрд грн на здійснення комплексу весняно-польових робіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x