Геннадій Бобов допоміг будинку культури на Шполянщині

Геннадій Бобов допоміг будинку культури на Шполянщині

Село Іскрене Шполянського району засноване наприкінці XVII століття. Народна легенда пов’язує назву села з іменем ватажка перших поселенців – козака Богдана Іскри, який збудував хатину з очерету та глини на березі річки Шполки та поселився тут іще з шістьма козаками. Згодом на цьому місці виник хутір, який люди назвали за прізвищем засновника – Іскрене. Минали роки, змінювались епохи, і колишній хутірець перетворився на мальовниче село, в якому нині налічується понад 900 жителів.

Іскрене завжди славилося своєю художньою самодіяльністю, високим рівнем культурно-масової роботи та роз­витком спорту серед жителів. І в теперішні непрості часи в Іскреному при сільському Будинку культури активно діють декілька колективів художньої самодіяльності. Це, зокрема, жіночий вокальний колектив, вокально-інструментальний ансамбль, дитячі вокальні ансамблі, гуртки художнього читання та інші. Працівники Будинку культури активно співпрацюють із педагогами школи та дитячого садочка в плані розвитку в маленьких іскренців творчих здібностей, тому діти завжди є активними учасниками всіх культурно-масових заходів у селі.

Щороку силами художньої самодіяльності проводяться численні заходи до загальнодержавних визначних дат, новорічних і різдвяних свят, урочистостей до Дня Перемоги та Дня визволення села. Концертні й театралізовані програми до Міжнародного жіночого дня – 8 Березня, свята Івана Купала, Дня села Іскрене, яке щороку відзначається 14 серпня і на яке до села приїжджають сотні наших земляків, регулярно проводяться молодіжні дискотеки.

Разом із тим можливості розвитку художньої самодіяльності в селі дещо обмежені недостатнім матеріально-технічним оснащенням Будинку культури. «Особливо гостро позначалася на наших можливостях відсутність комп’ютерної техніки. Щоб вирішити цю проблему, ми звернулися до нашого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова. Адже знаємо, яку значну допомогу він надає у своєму окрузі закладам освіти, культури, охорони здоров’я, – говорить директор Іскренського СБК Віктор Володимирович Циганенко. – Допомога від Геннадія Борисовича надійшла дуже вчасно, ми саме готуємо концертну програму до свята 8 Березня. Нам подарували сучасний ноутбук, і тепер ми зможемо набагато якісніше здійснювати підготовку до різноманітних заходів і урочистостей. Тож від усього активу Іскренського сільського будинку культури хочу висловити Геннадію Бобову щиру вдячність за розуміння важливості культури в нашому житті та готовність прийти людям на допомогу».

«У 2016 році я планую значно збільшити свою допомогу закладам культури, освіти та охорони здоров’я. Зараз дуже тяжкі часи, тому сподіватися на державні програми допомоги й розвитку не варто. Робитиму все для того, щоб допомогти Черкащині, відстоюючи інтереси людей у парламенті, підтримуючи потрібні закони і блокуючи шкідливі ініціативи, яких, на жаль, зараз дуже багато. Однак не збираюся обмежуватися лише цим. Адже школи, лікарні, клуби потребують конкретної допомоги саме зараз – чекати люди не можуть. Тож моя програма допомоги буде збільшена, як я й обіцяв. Пропоную всім небайдужим патріотам Черкащини долучитися до цієї ініціативи», – зазначив Геннадій Бобов.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x