Керівництво міського департаменту освіти проінспектували ДНЗ №55

Керівництво міського департаменту освіти проінспектували ДНЗ №55

22 лютого директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова разом із своїм заступником Ігорем Волошиним та депутатом міської ради Олександром Радуцьким без попередження відвідали дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №55 «Лісовий куточок», щоб перевірити виконання розпорядження міського голови Черкас Анатолія Бондаренка від 05.02.2016 року №11-р «Про впорядкування фінансово-господарської діяльності загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста». «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Нагадаємо, що цього дня на ранковій нараді міський голова Анатолій Бондаренко повідомив, що на вихідних в ТРЦ «Любава» до нього звернулися батьки дітей, які відвідують дитячий садочок № 55. За словами батьків у садочку продовжують збирати кошти.
Представники департаменту разом з депутатом Олександром Радуцьким, на окрузі якого розташований навчальний заклад, переконалися, що у кожному груповому осередку розміщено інформацію про розпорядження міського голови стосовно заборони збирання коштів з батьків, окрім цього на звороті розпорядження поставлені підписи всіх батьків групи, затверджуючи факт ознайомлення з документом. Копії документів, що засвідчують ознайомлення батьків з розпорядженням міського голови Черкас з десяти групових осередків, а також протокол засідання Ради дошкільного закладу ДНЗ (ясла-садок) №55 передано до департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Завідувач навчального закладу Валентина Горячковська у пояснювальній записці повідомила, що 8 лютого 2016 року вихователі дошкільного закладу були ознайомлені з розпорядженням міського голови, а 9 лютого 2016 року по закладу був виданий наказ № 21 «Про впорядкування фінансово-господарської діяльності в ДНЗ», в якому п. 1.2. зазначено про заборону збору коштів з батьків вихованців дошкільного навчального закладу. Окрім цього, 10 лютого була зібрана Рада дошкільного закладу, де були присутні голови батьківських комітетів усіх груп дошкільного закладу. Одним із питань порядку денного було питання щодо розпорядження міського голови (протокол № 2 від 10.02.2016 р.). Протягом наступного тижня були проведені батьківські збори в групах дошкільного закладу, де до відома батьків було доведено розпорядження міського голови і всі присутні на зборах батьки поставили свої підписи, що із розпорядженням ознайомлені.

Під час перебування в садочку керівництво департаменту освіти та гуманітарної політики провело опитування присутніх у закладі батьків щодо збору коштів. За словами завідувача навчального закладу Валентини Горячковської, факти про збір коштів не підтвердилися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x